Plnená roláda z tekvice hokkaido
Ingrediencie:
- 500 g tekvice hokkaido
- 250 g ovsených vločiek
- 1 vajce
- 1 veľká cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletej kápie v soli
- nasekaná petržlenová vňať
- majoránka
- olivový olej
- mleté biele korenie
- soľ
- mleté ovsené otruby na posypanie
- plátkový syr Eidam
- 4 na tvrdo uvarené vajcia
- 1 pohár sterilizovanej červenej papriky
Najprv najemno rozmixujte ovsené vločky. Najemno nastrúhajte tekvicu a trošku z nej vytlačte šťavu. Zmiešajte vločky a tekvicu a pridajte tam nadrobno nakrájanú orestovanú cibuľu, majoránku, nasekanú petržlenovú vňať, pomletú kápiu v soli, rozšľahané vajíčko a prelisovaný cesnak. Trošku osoľte a okoreňte. Všetko dôkladne premiešajte. Na plech si dajte alobal, potrite ho olivovým olejom a posypte mletými ovsenými otrubami. Pridajte jednu polovicu vymiešanej zmesi. V strede si urobte jamku a naukladajte do nej plátky syra, na polovicu prekrojené vajíčka a červenú papriku. Dajte na vrch druhú polovicu zmesi, vyformujte tvar rolády a vrch posypte trochou ovsených otrúb. Prikryte roládu zo všetkých strán alobalom. Pečte pri teplote 180 stupňov cca 50 minút. 10 minút pred koncom odokryte alobal a nechajte roládu trošku pripiecť.