Kurča s orechovou kôrkou


- 250 g kuracích pŕs (rozkrojené menšie kúsky)
- 1 vajce
- 30 g orechov (mix alebo vaše obľúbené)
- mletá paprika a kajenské korenie (do orechov - voliteľné)
- 1 lyžica kukuričného škrobu (do orechov pre viac chrumkavú kôrku – voliteľné)
V kuchynskom robote, rozmixujte orechy (voliteľne s kukuričným škrobom, paprikou a kajenským korením), pokiaľ nie sú orechy nasekané na jemno. Presypte zmes do stredne veľkej misky. Rozšľahajte vajce v miske. Namočte každý kúsok mäsa do vajcia a hneď do zmesi orechov. Na panvici zohrejte olej na strednom stupni. Dajte kuracie mäso na panvicu a vyprážajte 5 minút. Potom panvicu vypnite a pokračujte vo vyprážaní, kým nie je kurča dozlatista prepečené, cca ďalších 5-6 minút.
DISKUSIA:
No neviem či je to zdravý recept. Myslím, že orechy dosť nasiaknu olej....

Ťažko povedať či orech nasiakne veľa oleja, to je asi jedno. Keby tam neboli orechy, nasiakne to mäso, alebo strúhanka, tá určite viac ako orechy. V tomto recepte nie je napísaný druh oleja, ale my používame výhradne kokosový, takže problém nevidím ani v oleji. Ale dobrá pripomienka, aspoň sme v diskusií doplnili olej, ktorý nie je spomenutý v ingredienciách.

Tak toto zajtrta vyskúšam a pošlwm ako to chutilo.
Sme zvedaví :)