42 najlepších spôsobov, ako najrýchlejšie stratiť tuk z brucha

  1. Koľko kilo chcete schudnúť ?
  2. Skôr ako začnete robiť prvé brušáky alebo začnete vylievať kolu do odpadu, musíte sa rozhodnúť koľko chcete schudnúť. Na schudnutie potrebujete vynaložiť nejaké úsilie a čo naozaj potrebujete je stanoviť si cieľ a sledovať svoj progres k tomuto cieľu.

    Určite nestratíte svoj tuk okolo pása za 3 dni a určite budete musieť zo seba dostať nejaký pot aby ste tento tuk stratili. Ale nezabudnite, že je to možné, a ak sa budete držať týchto rád, určite svoj cieľ dosiahnete v priebehu pár mesiacov.

    Takže ak viete koľko kilo chcete stratiť alebo koľko cm sa chcete zbaviť okolo pása, všetko čo potrebujete pre to spraviť, je vybrať si minimálne 10 spôsobov ako stratiť brušný tuk z nižšie uvedeného zoznamu a dodržiavať ich po dobu 2 týždňov. Potom sa treba odvážiť alebo si zmerať obvod pása a uvidíte že ste už zhodili zopár kíl. Potom znova pridajte ďalších 5 spôsobov k tým 10 čo už máte vybrané a pokračujte ďalšie 2 týždne. Potom sa znova odvážte, sledujte svoj pokrok a pridajte ďalších 5 spôsobov k tým 15-tim. V závislosti od vášho cieľa a vašej aktuálnej hmotnosti, na dosiahnutie pekného brucha, budete potrebovať od 4 týždňov do 6 mesiacov.

  3. Noste so sebou všade vodu.
  4. Či už chudnete, alebo chcete stratiť brušný tuk, alebo sa len chcete cítiť zdravšie, je vždy dobre aby ste boli hydratovaný. To znamená mať pri sebe vždy fľašu vody, nech idete kamkoľvek. Popíjajte z nej každú chvíľu a budete sa cítiť plnšie, osviežujúco a tiež bude viac pravdepodobné, že budete menej piť limonády obsahujúcej cukor alebo džúsy, ak nie ste smädný. Skúste to robiť minimálne týždeň a uvidíte aké zmeny sa udejú.

  5. Spestrite svoj tanier
  6. Vedeli ste, že čím pestrejšie bude vaše jedlo, tým bude zdravšie ? Premýšľajte o tom: mrkva, paprika, špenát, paradajky, všetko sú to pestré farby, a všetky sú veľmi zdravé. Udržujte svoj tanier pestrý a ste na dobrej ceste k strate brušného tuku.

  7. Nejedzte fast food – toto je absolútna nutnosť pre ploché brucho.
  8. Fast food je najhorším vinníkom v boji proti brušnému tuku. Určite je to pohodlné, ale je nabité kalóriami a tukom, a tie kalórie a tuk zamieri do vašich problémových partií. Vynechajte rýchle občerstvenie, alebo sa aspoň rozhodnite pre zdravšie rýchle občerstvenie ako šaláty (bez vyprážaného kurčaťa) namiesto hranolčekov. Ale ak chcete naozaj schudnúť z brušného tuku, vynechajte rýchle občerstvenie úplne.

  9. Vynechajte sladké ochutené vody
  10. Porcia takejto limonády obsahuje viac kalórií ako veľký banán, bez žiadnych nutričných hodnôt. Veľa týchto kalórií pochádza zo sirupu s vysokým obsahom fruktózy z kukurice, ktoré naše telo naozaj nevie ako spracovať, a ktoré najčastejšie končia ako brušný tuk.

  11. Robte Weightbearing*1 cvičenia – najlepší spôsob ako stratiť brušný tuk.
  12. Ak si myslíte že po zbytok života budete musieť robiť iba sklapovačky a brušáky, že len tak môžete spáliť brušný tuk a udržať ho mimo, tak to nie je celkom pravda. Budete musieť robiť všetky druhy cvičení, s mierou, vrátane Weightbearing cvičení, ako rýchla chôdza, jogging a podobne. Nezabudnite, celkovo fitnes a výživa sú kľúčom k strate brušného tuku a udržanie ho mimo tela.

  13. Robte tiež Non-Weightbearing cvičenia
  14. Okrem cvičení Weightbearing, ktoré vám pomôžu sa zbaviť brušného tuku, budete musieť pridať aj Non-Weightbearing cvičenia, ako je napr. cyklistika a veslovanie. Tieto dva (Weightbearing a Non-Weightbearing) v kombinácií so silovými cvičeniami a kardio cvičeniami, troškou jogy vám dá po celý život dobré zdravie a samozrejme odbúra brušný tuk nadobro.

  15. Nezaspite na vavrínoch
  16. Akonáhle máte telo po akom chcete, neznamená že je čas na odpočinok. Neprestávajte cvičiť. Neprestávajte jesť správne jedlá. Dodržujte naďalej svoj plán a vaše telo ostane naďalej príťažlivé a sexi.

  17. Nehladujte – nepomôže vám to spáliť tuk rýchlejšie.
  18. Hladovanie vám nepomôže spáliť brušný tuk. Odstavte kalórie, najmä prázdne kalórie (cukry) a to všetkými prostriedkami. Hladovanie je nebezpečné, strašne nezdravé, a aj tak to nebude fungovať.

  19. Neodopieraj si!
  20. Neodopierajte si všetko po celú dobu. Je táto veta otvorený šek na zjedenie celého kartónu zmrzliny ? Nie, nie je. Ale môžete si dať malú misku raz za čas, aby ste zmiernili vaše chute a pripomenuli si že život je dobrý.

  21. Nevzdávaj sa svojho cieľa
  22. Po pár týždňoch možno zistíte že ste neschudli alebo sa vám nezúžil pás. Čo s tým ? Nevzdávajte sa. To je len plató, vaše telo registruje všetky pozitívne zmeny ktoré robíte. Len tak ďalej. Dostanete sa tam. Ste teraz oveľa bližšie k strate vášho tuku z brucha ako inokedy.

  23. Nesnažte izolovať
  24. Je vedecky aj biologicky dokázané že nemôžete izolovať jednu skupinu svalov a stratiť tuk iba z tohto jedného miesta a to sa týka aj brucha. Ak je produkt, alebo pilulka, ktorá sľubuje opak, je to podvod. Ak chcete stratiť svoj brušný tuk, budete musieť zmeniť jedálniček a cvičebné návyky celého tela. Je to naozaj jednoduché.

  25. Vypite pohár vody pred jedlom
  26. Ak ste smädný, budete jesť ešte viac. Nie je to divné ? Ale je to pravda. Takže skôr než si sadnete k jedlu, vypite pohár studenej vody, počkajte niekoľko minút a až potom si naservírujte rozumnú porciu jedla a začnite jesť. Oveľa lepšie. Budete prekvapený aký efektívny je tento spôsob. Skúste to!

  27. Jedzte 5 malých jedál denne
  28. Lepšie ako jesť 3 veľké jedlá denne, je jesť 5 malých jedál. Ľahké raňajky, dopoludňajšiu desiatu, ľahký obed, olovrant a vyváženú večeru. Menšie porcie podávané častejšie vás udržia od pocitu hladu. A samozrejme ak poviem olovrant, mám na mysli niečo zdravé a nie keks so zmrzlinou. Tento spôsob nevyžaduje veľa obete, všetko čo potrebujete, je vymyslieť plán pre vaše jedlo. Časom budete prekvapení ako sa jedenie 5 malých jedál denne stane vašim novým zdravým životným štýlom.

  29. Dajte si 20 minút na pocit sýtosti po jedle
  30. Vedeli ste, že bruchu trvá niekoľko minút, kým si uvedomí že je plné ? To je dôvod, prečo je dôležité jesť pomaly a brať si pauzy medzi chodmi. Ináč budete končiť prejedaním

  31. Noste správnu veľkosť
  32. Bez ohľadu na to akí tenkí ste, ak máte na sebe džínsy, ktoré sú príliš malé, budete mať nevzhľadne prevísajúci tuk, takže sa uistite, že máte správnu veľkosť, aj keď to môže znamenať o číslo až dve väčšiu veľkosť.

  33. Cvičte kardio
  34. Pokiaľ weightbearing a non-weightbearing cvičenia sú dôležité na stratu vášho brušného tuku, budete tiež musieť pridať kardio cviky do vašej rutiny. Skúste to 20 minút denne, 5 dní v týždni. Čo sa počíta ako kardio ? Všetko čo prinúti vaše srdce tvrdo búšiť po celých 20 minút. Skákanie na trampolíne, tancovanie, beh, čo si len spomeniete. Hocijaké kardio je dobré ak ste sa rozhodli stratiť brušný tuk.

  35. Majte na mysli konkrétny cieľ na vaše schudnutie
  36. V každom úsilí je dôležité mať cieľ a mať ho na pamäti. Uistite sa že váš cieľ je realistický, a zapíšte si to a stále opakujte. Je to vaša nová mantra. Tento cieľ vás bude držať motivovaných v dňoch, keď sa vám nebude chcieť cvičiť alebo keď zmrzlina bude kričať vaše meno.

  37. Ignorujte rozruch, pokiaľ ide o komerčné produkty na chudnutie.
  38. Dovoľte mi povedať raz a navždy, ak špeciálna diéta, pilulky, alebo nejaké cvičiace zariadenie sľubujú, že vám pomôžu rýchlo zhodiť tuk z brucha, tak je to klamstvo, bez ohľadu na to, ktorá celebrita hovorí že to funguje. Absolútne jediný spôsob ako rýchlo spáliť brušný tuk, je zmeniť svoj jedálny lístok a cvičenie. Znie vám to povedome ? Je to druhý krát čo som to povedal v tomto zozname. Je to tak dôležité. Buď skeptický k novým produktom, ktoré sľubujú zázraky. Sú strata času a peňazí.

  39. Ignorujte váhu
  40. Neznášam váhu. Všetci si myslíme že meranie váhy je chudnutie, ale tak to nie je. Po prvé (pre ženy), vaša váha je náchylná a kolíše s vašimi cyklami. Tiež ako nadobúdame svalovú hmotu a strácame tuk, trochu priberieme, ale strácame centimetre, tak ignorujte váhu.

  41. Jeden z najlepších spôsobov ako schudnúť z brucha – poznaj svoju porciu
  42. Viete aká veľká by mala byť veľkosť porcie? Skúste toto: Vysypte do misky toľko cereálií, koľko si myslíte že je jedna porcia, potom to porovnajte s tým čo sa píše na krabici. Väčšina z nás nasype dvojnásobok toho, čo je uvedené na obale. A čo je najhoršie, reštaurácie zvyknú naložiť viac ako dvojnásobok odporúčanej porcie, a to najmä v mäse a v tukoch. Porcia mäsa by mala byť o veľkosti balíčka kariet. Veľa reštaurácií servíruje porciu kuracieho alebo bravčového mäsa prinajmenšom dvakrát väčšiu – buďte si istý, že viete ako vyzerá veľkosť porcie a zvyšok nechajte ako odpad.

  43. Udržiavajte správne držanie tela
  44. Chcete rýchly tip, aby to vyzeralo, že ste stratili z obvodu pása, aj keď ho stále máte (zatiaľ) ? Stiahnite brucho, ramená dajte dozadu, držte hlavu hore a s týmto správnym držaním tela, budete vyzerať (a dokonca aj cítiť) omnoho viac fit – a je jednoduchšie dýchať týmto spôsobom. Týmto spôsobom budete tónovať vaše brušné svaly, a ako viete, sú nevyhnutné pre stratu brušného tuku.

  45. Jedno slovo: Plávajte
  46. Viem že to znie ako obohratá platňa, ale ak nebudete pravidelne cvičiť, nikdy sa nezbavíte brušného tuku. Jedným z najlepších a najzábavnejších spôsobov ako to robiť, je plávať. Voda poskytuje vynikajúci malý vplyv na kĺby a svaly, a je to vynikajúce kardio. Môže to robiť hocikto, skúste to a nebudete veriť, o koľko viac bude vaše brucho vyrysované.

  47. Čítajte etikety (aj na diétne potraviny)
  48. Dokonca ja potraviny určené pre diétu. môžu obsahovať odporné chemikálie a oveľa viac kalórií ako potrebujeme. Vždy skontrolujete štítky na potravinách a nápojoch, ktoré sa chystáte kúpiť a opäť sa uistite že poznáte veľkosť porcie.

  49. Navštívte profesionála
  50. Váš lekár, osobný tréner a plastický chirurg by nemali byť poslední vo vašom úsilí pri chudnutí. Pred začatím akejkoľvek cvičebnej životosprávy, alebo diétneho plánu, navštívte svojho lekára, hlavne ak ste diabetik, alebo ste prekonali v minulosti žalúdočné problémy. Osobný tréner môže byť skutočne dobrým priateľom v boji proti brušnému tuku – vie aj ďalšie tipy a triky oproti mne a sú vždy ochotní pomôcť. A akonáhle schudnete, môžete ďalej chcieť spevniť veci (voľnú kožu), a to je miesto, kde môže pomôcť plastický chirurg.

  51. Posilnite svaly telesného jadra*2
  52. Vaše brušné svaly sú súčasťou siete svalov zvaných telesné jadro, a sú životne dôležité pre fitnes a dobré zdravie. Rob cvičenia konkrétne na posilnenie telesného jadra, a spálite nielen brušný tuk, ale budete mať tiež lepšie držanie tela, a bude oveľa pravdepodobnejšie, že nebudete trpieť bolesťami chrbta.

  53. Nahraďte sladkosti aby ste schudli rýchlejšie
  54. Mávam hroznú chuť na sladké, takže je vždy výzvou pre mňa znížiť sladkosti z mojej stravy. Naučil som sa jeden trik: Niekedy je lepšie nahradiť sladkosti niečím lepším. Čerstvé jahody, alebo sladké slivky, mrazené šťavy, dokonca aj sušené ovocie bez pridaného cukru. Všetky zaženú moju chuť na sladké, bez pridania extra cukru a prázdnych kalórií, ktoré sú väčšinou obsiahnuté v sladkostiach.

  55. Perfektné kliky ?
  56. Nie, perfektné kliky nie sú od Victoria’s Secret, je to v posilňovni (alebo aj doma). Vedeli ste, že klik, urobený správne, je perfektné cvičenie? Je to dobré kardio, je to dobré pre posilnenie vášho telesného jadra, a dokonca to pomáha budovať svalstvo vo všetkých svalových skupinách. Úžasné. Koľko správnych klikov dokážete urobiť ?

  57. Skúste reverzné brušáky.
  58. Toto je jeden z mojich obľúbených cvikov a vždy sa oň rad podelím. Sadnite si na naklonenú lavičku, potom si ľahnite do pol cesty a potom sa vráťte hore. Je to druh reverzných brušákov. Nie je to také ťažké ako to vyzerá, skúste to.

  59. Spolupracujte
  60. Prečo je vždy ľahšie držať diétu alebo cvičiť s priateľom ? Nie som si istý prečo, ale je to pravda. Spýtajte sa kamaráta alebo kolegu či pôjde s vami do toho. Môžete sa vzájomne inšpirovať, pomáhať si a dokonca môžete medzi sebou aj priateľsky súťažiť.

  61. Potrebujete jesť viacej jedál a častejšie aby ste schudli
  62. Nebuďte nadšení, pretože v rovnakom čase, potrebujete znížiť veľkosť porcií. Jedenie 5-6 malých jedál denne bude v prvom rade zabraňovať tvorbe tukov, a tiež bude udržovať váš metabolizmus v takom rytme, aby stále spaľoval jedlo.

  63. Nikdy nevynechajte raňajky
  64. Vynechanie raňajok, môže byť jedna z tých vecí, ktoré spôsobujú brušný tuk. Ak nechcete jesť po veľa hodinách spánku, vaše telo prejde do režimu hladovania. To je zlá správa pre ubúdanie brušných tukov, pretože sa spomaľuje váš metabolizmus v snahe ušetriť energiu a spáliť menej kalórií. V skutočnosti, veľa diét radí, že najlepšie raňajky sú jedny výdatné raňajky.

  65. Starostlivo sledujte jedlo ktoré jete.
  66. Jeden z najlepších spôsobov ako stratiť brušný tuk, je jesť potraviny ktoré sú spaľovače tukov, ako je hnedá ryža, celé zrná, zelenina, prírodné ovocie, odstredené mlieko, chudé hydinové mäso, morské plody a vaječné bielka. Predpokladám že poznáte všetky jedlá, ktorým sa treba vyhýbať, pretože všetky sú určite vaše obľúbené. Sú to pizza, hamburgery, fritované potraviny, pekárenské potraviny, tučné mäso a všetky výrobky ktoré obsahujú veľa cukru.

  67. Jedzte pomaly – je to jednoduché a prekvapivo efektívne
  68. Berte si do úst menšie sústa a žuvajte ich pomaly, pretože to zabezpečí, že budete konzumovať menej kalórií a nebudete sa prejedať. Ako? Nášmu mozgu trvá cca 20 minút kým zaregistruje že sme najedení. Pomalé jedenie vám dáva dostatok času na zaregistrovanie že ste plný. Tiež to vedie k lepšiemu tráveniu a priznajme si, že si tak jedlo aj lepšie vychutnáte.

  69. Rob účinné cvičenia efektívne
  70. Kardiovaskulárne cvičenia, ktoré riadne rozbúšia vaše srdce , tak kardio cvičenia ako je rýchla chôdza, jogging, aerobik a cyklistika, sú najlepšie spôsoby, ako stratiť brušný tuk. Ak cvičíte pred raňajkami, vaše telo bude spaľovať prebytočný tuk v tele, pretože nie je k dispozícií jedlo v tele, ktoré by sa spaľovalo.

  71. Piť, piť a znova piť.
  72. Je nevyhnutné aby bolo vaše telo hydratované, pokiaľ chcete schudnúť, pretože pokiaľ ste dehytrátovaný, vaša pečeň nebude pracovať a proces spaľovania tukov nebude taký účinný. Pite veľa vody a tiež horúci zelený čaj, ktorý neutralizuje účinky tučných jedál.

  73. Doprajte si viac spánku.
  74. Pokiaľ nespíte aspoň 7-8 hodín cez noc, zistíte, že je ťažké nájsť energiu na cvičenie a dobre najedenie. Štúdie ukazujú že ľudia, ktorí sú neustále unavení majú pomalší metabolizmus. Takže sa uistite že máte každú moc dostatok kvalitného spánku.

  75. Znížte alebo eliminujte konzumáciu alkoholu
  76. Pretože alkohol má vplyv na pečeň, pitie alkoholu spomaľuje prirodzený proces spaľovania tukov. Príležitostný pohárik červeného vína je pravdepodobne najlepšia možnosť ako to udržať s malým množstvom sacharidov a má to aj nejaké zdravotné výhody.

  77. Zvoľte dlhšiu cestu
  78. Skúste odolať skratkám s cieľom zvýšiť váš pohyb a metabolizmus. Parkujte na mieste čo najďalej od vchodu, choďte radšej po schodoch ako výťahom, a ak je to možné, nechajte auto doma a chodievajte peši.

  79. Znížte príjem soli
  80. Nadmerná konzumácia soli robí z tela zadržiavač vody. Tvoje brucho ostane nafúknuté. Môžete získať z vášho jedálnička dostatok soli bez toho, aby ste museli pridávať ďalšiu soľ do potravín. Tiež nezdravé jedlá obsahujú veľa soli, preto je dobre ich eliminovať – nejesť.

  81. Vyhýbajte sa stresu
  82. Možno vás to prekvapí, ale stres môže spôsobiť zvýšenie telesnej hmotnosti. Keď naše telo detekuje napätie, uvoľní sa veľké množstvo hormónov, ktoré spôsobujú zmeny v metabolizme. To je zlá správa pre brušný tuk.

  83. Zostaňte motivovaný
  84. Ako môže niektorý z týchto spôsobov fungovať, ak nebudete motivovaný? Popremýšľajte o tom, čo by vás mohlo motivovať. Možno si viesť nejaký denník, poprípade sa niečím odmeniť po dosiahnutí rôznych malých úspechov. Ale čo je najdôležitejšie, ak ste nedosiahli veľa, netrestajte sa, začnite znova.
    Ak zostanete motivovaný, zaručujem vám že tieto spôsoby budú určite fungovať. Nerobte na seba veľký tlak, iba vykonávajte tieto rady, jednu za druho. Budete prekvapený aké to je jednoduché. A prejde len pár dní a zistite že ste začali strácať brušný tuk. Tak prečo nezačať dnes ? Dajte si sľub a začnite hneď schudnutím.

Poznámky:

*1 Weightbearing cvičenie je nevyhnutné pre budovanie a udržiavanie zdravých kostí. Weightbearing cvičenie je akákoľvek činnosť ktorú robíte, keď na vašich chodidlách a nohách, pracujú svaly a kosti proti gravitácii. Počas weightbearing cvičenia, sa kosť prispôsobuje vplyvu hmotnosti a ťahu svalu tým, že stavia ďalšie kostné bunky. V dôsledku toho sa kosť stáva silnejšia a hustejšia. Klesá riziko zlomenín, osteopénie a osteoporózy. Weightbearing zahŕňa chôdzu, jogging, turistika, tanec, step aerobik, futbal, bejzbal , basketbal, tenis, bowling, golf ......

*2 Svaly telesného jadra sú "korene", z ktorých vychádza naša sila. Sú to presne tie vonkajšie i hlboké svaly, ktoré sa nachádzajú okolo chrbtice, brušnej steny a okolo panvy. Táto skupina svalov je najdôležitejšia zo všetkých na našom tele.

17.1.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Etela
AHOJ ,, mam 24 r a vazim 73kg mam strasne ovisnute brucho chcela by som schudnut pomozte mi! Ako zacat cvicenim Dakujem
Reagovať | 24. 1. 2015, 6:44:34
Veronika
Ahoj Etela! ak ti môžem poradiť papaj citrusové plody (pomaranč,grep,citron a kivi alebo ananás) to skôr na desiatu a olovrant.Sladkosti tiež vynechaj.Papaj k ranajkám zeleninu aj k obedu a na večeru nejaký šalátik.Ked dobre viem po cvičeni je dobré jesť mliečne výrobky ktoré svali potrebujú.Pred cvičenim hodinu nejedz nič iba pi čistú vodu.Najprv začni takým naťahovanim rozcvičkou na celé telo krúž ponaťahuj svali. Rob nejaké brušáky najprv na vrchnú časť brucha,bočné svali,a dolné brušné svali.Potom si precvič nohy výpadmi,drepmi a proste pozri si dačo na youtube. cvič po častiach tela a nezabúdaj piť vodu..Ppo skončeni zas ponatahuj svalstvo.Hádam ti pomôže trošku potom napiš ako si natom:-) držim palce
Reagovať | 25. 1. 2015, 19:36:48
Marianna
Mam 11 rokov a vážim 50 prosim poradte my
Ako schudnut
Reagovať | 23. 8. 2016, 18:48:14
Danny117
Pekne napísané. Oceňujem a zdieľam na facebooku.
Dĺžka - akurát, stručné a presné. Ideál. Len tak ďalej... :D
Len by ma zaujímalo niečo viac o tejto téme. Vieš mi poskytnúť nejaké ďalšie kvalitné zdroje?

Ďakujem

Reagovať | 10. 2. 2018, 21:04:25
Maria
AHOJ MAM 56 rokov a vazim 79kg velmi ma trapia brusne pneumatiky poradte mi ako sa ich zbavit
Dakujem Maria
Reagovať | 11. 4. 2018, 7:30:50
Sophia
Neboj ja mám 12 a vážim 55 kíl
Reagovať | 13. 6. 2021, 7:55:14
Monika
Dobry den patrí aj jazda na koni medzi kardio ? Myslím tým krok klus cval tak 90 minút 4x do mesiaca
Reagovať | 29. 3. 2015, 20:18:47
Lenka
Áno, ale iba pre toho koňa

Reagovať | 3. 9. 2016, 11:34:41
Katika
Myslím si že áno, v živote by som neverila koľko svalov zapojím pri jazde na koni, toto bolo jedine cvičenie kde som isla domov so spotenym chrbátom. Ale ty musíš najlepšie vedieť koľko námahy som dáš.
Reagovať | 12. 5. 2018, 18:22:25
Danda♥
Ahoj :) Mám 12 rokov. Meriam okolo 160cm a vážim okolo 48kg. Okolo pupku mám okolo 65cm(ráno). Poraďte mi mám chudnuť? Nechcem mať tuk na bruchu ani na stehnách. Poraďte mi prosímm. :)
Reagovať | 10. 5. 2015, 10:29:12
cara
Milá danda. Určite niesi tučná. Aj ja mam 12..175 cm a 52kg..noa? Mám o tri týždne plavecký ale nevadí mi to. Si ešte malá. Radsej si užívajú život a objednaj si pizzu a choď na zmrzku. Ale pokiaľ chces vážne schudnúť tak jezd zdravo. Ale jedz!! A cvic. Zase nie aby so sa dohnala na pokraj síl ale pohyb treba. Určite nezačínaj s drastickymy dietami. Veľa šťastia ;)
Reagovať | 10. 5. 2015, 14:56:39
dada
Ahoj preco kces chudnut urcite si dos huda

Reagovať | 5. 9. 2015, 17:36:00
roman
Ovocie na olovrant v ziadnom pripade a ananas uz vobec nie. Nie je to v cviceni to je len doplnok podstatna na 85 % je strava tu zmente a nebude problem
Reagovať | 1. 1. 2016, 13:56:57
Lenka
Ahoj mohla by som poprosit par receptov co mam jest ak chcem schudnut z brucha?dakujem
Reagovať | 21. 2. 2016, 22:02:12
Juliana
Ahoj :) , mám o pár mesiacov 18 a opdľa doktorov takú menšiu nadváhu, mám 78 kíl a rada by som sa aspoň 10 kg zbavila, to je taký môj cieľ poraďte mi prosím ako by som mala začať :) ďakujem
Reagovať | 27. 7. 2016, 11:39:14
Jan
Ahoj. Mam 13 a vážim 63 kg. Chcel by som schudnúť ale neviem ako behaval som , bicyklujem sa a plávam, jem šaláty ale hneď ako si dám pár nezdravých veci tak prinesiem. Vedela by sii nejako poradiť?
Reagovať | 4. 8. 2016, 10:36:03
S
A presne to je ten problém. Ješ nezdravé jedlá. V tvojom komentári si si hneď odpovedal na svoju otázku. Obmedz ich, pomôže to.
Reagovať | 6. 5. 2017, 9:34:24
jana
ahoj mam 11 jeto divne ze? ale mam volakich 55 KILOV A CHCEM MAT ASPON 43 KILOV AKE CVIKI BI MI POMOHLI? PROSIM VAS PORADTE DAKUJEM :)
Reagovať | 22. 8. 2016, 23:12:36
Luckeer;-# Strafe Legend
Ahoj som lucker, mam 23 rokou.. je divne ze som na tejto sranke..
Som youtuber, radil bi som ti behavat kazdy den tak okolo veceru 4-5 km ja zvicajne davam 8-10 za 3 hod . 2) ked dobehas daj si lizicku sody bikarbony 3) pi cistu vodu. 4) oddychni si a urob tak 15 klikou, 25 brusakou. Toto opakuj kazdy den! :) Gl** **= vela stastia
Reagovať | 24. 8. 2016, 6:16:38
Mama
Ahoj. Určite by ti pomohlo viac učenia slovenčiny a aj nejaké diktáty. Držím ti palce pri učení, nech vieš správne tú našu gramatiku
Reagovať | 14. 5. 2018, 13:09:26
Soňa
Mám 13 rokov, ale vážim 77 kg. Meriam síce 180 cm , ale mám obvod pásu 90 cm . chcela by som stratiť z pásu minimálne 7 cm. Ako mám začať??
Reagovať | 2. 5. 2017, 21:16:30
Kamila
Vsech 42 nedodrzim ,ale troska pohybu a hlevne pravidelne male davky jidla u me zabraly na plne care :)
Reagovať | 15. 5. 2017, 21:33:28
Katarína Macurova
Ja mám 94 kg výška 175 chcela by som schudnúť hlavne na bruchu a bokoch poraďte mi prosím
Reagovať | 25. 9. 2017, 22:23:12
renatav
ahoj mam 31 vazim76 chcela bi sem schudnut mam brucho jak tehotna pomozte mi budu rada
Reagovať | 19. 10. 2017, 0:20:52
Liliana
Dobry den ☺
Nejde o mna ale o moju kamaratku...
Ma 11 meria tak okolo 160 a ma asi okolo 40
Kilo. Misli si ze je tucna ale vsetci hovoria (aj
ja si to myslim) ze je proste chuda a preto
vobec neje. Snazim sa jej to vyhovorit a nato
ze som jej najlepsia kamaratka mi odpovie
nestaraj sa do mna. Date mi prosim niake rady ?
Reagovať | 30. 11. 2017, 17:35:16
MIchal
Tvoja kamarátka má BMI index 15.6, ak je hlboko pod 19, je to ťažká podváha. Podváha je pre zdravie rovnako nebezpečná, ako veľká obezita.
S tym ako ti odpovie nic neurobi. Predpokladam ze ta neposluchne ked jej povies aby isla k lekarovi. Jedine co mozes urobit, je navstivit jej rodicov a riesit to s nimi.
Co je ale divne, ze to jej rodicia neiresia sami.
Reagovať | 1. 12. 2017, 7:36:17
Eva
Ahoj. Volám sa Eva mám 110kíl a chcela by som schudnut strašné ťažko mi to ide. Som po porode síce môj malý ma 3r. Ale nechcem tak vyzerať chcem schodiť aspoň tych 20kil. Pomôžte mi prosím. Ďakujem
Reagovať | 16. 1. 2018, 21:30:26
Kristína
Ahoj. Mám dvanásť rokov, meriam 150cm a vážim zhruba 52 kíl. Mám bruško, no nedarí sa mi schudnúť. Prosím o radu. Pripadne aj koľko je zdravé schudnúť, vzhľadom na môj vek?
Reagovať | 27. 1. 2018, 11:00:37
MIchal
Ahoj, tvoja váha je úplne v poriadku. Pokiaľ je viac situovaná na brušku, treba vylúčiť sladkosti, v čo najväčšej miere. Cukor je skoro všade. Pridať trochu pohybu, nič náročné.
Žiadne diéty ti netreba, keď dodržíš tie dve veci, sama budeš prekvapená.
Reagovať | 29. 1. 2018, 10:46:31
Laura
Ahoj, prosím, potrebovala by som pomoc. Mám 13, za chvíľku budem mať 14, mám okolo 166 cm a vážim asi 60.0 alebo 61.0 alebo niekedy aj 59.8-59.9. Prosím, čo mám robiť? Všetci mi vravia, že som tučná, už to viac nechcem počúvať!
Reagovať | 3. 2. 2018, 19:45:23
PomocProsim
Ahojte mam 13 rokov mam cca 153 vyssku som chalan a mam cca 50 kil rad by som schudol z brucha aj z prs a hlavne z bokov kto by mi vedel pomoct ako a hlavne poslat jedalniček tak mi ho prosim pošlite dakujem
Reagovať | 27. 3. 2018, 20:51:00
Kaja
Cauko mam 13 rokov, 163 cm a 48 kg. Myslite ze ta vaha je ok? A este mam na sebe 18% tuku.. mala by som podla vas schudnut alebo si sem tam mozem dopriat aj zmrzku alebo biele pecivo??
Reagovať | 6. 5. 2018, 9:26:22
Martina
Ahoj, budem mať v sobotu 14 rokov, meriam 168 obvod pása mám 93 cm, chcela by som schudnúť hlavne z brucha, stehien a bokov.
Viete mi povedať čo by som mala hlavne cvičiť a ako často za deň? A máte nejaké dobré recepty na chudnutie?

Vopred ďakujem :-)
Reagovať | 1. 7. 2018, 14:31:30
Nela
Dobrý deň , mám 14 rokov meriam 165 cm a 56 kg chcela by som schudnúť na začiatok 6 kíl ale neviem že ako často a kedy mám cvičiť potrebovala by som radu čo ho by som mala jesť viac a čoho nie a aké všetky cvičenia by som mala robiť .
Za odpoveď vopred ďakujem
Reagovať | 15. 7. 2018, 19:03:02
Patka
Ahoj mam 21rokov a 63kg.. Ako mám schudnúť z brucha a bokov pomôžte mi.
Reagovať | 16. 12. 2018, 13:56:27
Jaro Geletti
Pls mam 12 rôčkov a mam 50 kg je to v poho alebo nie ak nie ako schudnem ked mi babka dáva veľmi veľké porcie ktoré. MUSÍM ZJESŤ
Reagovať | 1. 1. 2019, 17:27:42
Ss
Mám 12 rokov a vážim 65 kg. Nevedeli by ste mi poradiť ako schudnúť?
Reagovať | 8. 7. 2019, 10:20:37
Barbora Košická
Ahoj. mám 14 rokov, vážim 53kg a som vysoká 173cm. Chcela by som schudnúť v oblasti pásu a brucha. Mám ho hrozne nafúknuté a keď si oblečiem úzke rifle hanbím sa zaň. Preto ho celý deň v škole pred spolužiakmi sťahujem aby som ho mala čo najplochejšie a neviem si predstaviť že keď sa s niekym rozprávam mám ho opäť napnúť. Jednoducho to nie som ja...nechcem byť so seba samej sklamaná že naozaj toto musím robiť.... nepáči sa mi moje brucho na mojej postave. Som na svoj vek ceľkom dosť vysoká a chcem k mojej výške aj ploché bruško a úzky pás. Jednoducho tak aby som začala rozmýšlať o modelingovej kariére po ktorej túžim už od malička. A prosím nechcem teraz riešiť že: ,,ale nikto nemôže byť dokonalý, nemusíš vyzerať ako modelka, buď taká aká si..." lenže ja chcem byť takáto.....a nechcem tu na riešiť klišé ktoré beriete z instagramových postov....chcem zo sebou začať niečo robiť, tak mi prosím pomôžte.
Budem rada ak mi napíšete čo by mi presne na úzky pás a chudnutie v oblasti brucha pomohlo. Ďakujem
Reagovať | 8. 10. 2020, 17:42:38
Filomena
Dobrý deň, mam 72kg a 12 rokov obvod pásu mám 82,prosím
cieľovú váhu by som chcela aspoň 50kg . Ďakujem
Reagovať | 5. 1. 2021, 19:03:10
Samer Khalaf
zdravím mám 12 rokov výšká 168 a mám 1OO kg (prejedanie z karantény poprosím odpoved)

Dakujem Samer ❤️
Reagovať | 20. 3. 2021, 21:34:02
Diana
Dobri den prajem chcela by som schudnut prosim vas pekne pomožťe mi aby som schudla mam 15 rokov a chcem schudnut z stehien bokov a z brucha prosim vas poradte mi čo mam spraviť ďakujem .
Reagovať | 3. 2. 2023, 19:51:52
Terezia
Dobri den prajem chcela bo som schudnut prisím vas pekne pomôžte mi aby som schudla mam 13 rokov a chcem schudnuť z stehien bokov z brucha prosím vas poradte mi čo mam spraviť chcem schudnuť 30kíl prosím vas poradťe mi Ďakujem.

Reagovať | 12. 11. 2023, 13:53:45