|<<          1 2 3 4          >>|
Čo je brezový cukor (xylitol)

Čo je brezový cukor (xylitol)

Brezový cukor je druh prírodného cukru. Vzhľadovo aj chuťovo je takmer rovnaký ako klasický kryštálový cukor, ale jeho fyziologický vplyv na ľudský organizmus je výrazne odlišný. Z konzumácie brezového cukru sa nepriberá, nemá negatívny vplyv na zuby, okysľuje organizmus, na jeho spracovanie nepotrebuje organizmus inzulín, urýchľuje tráviaci proces a napomáha vylučovaniu. Je vhodný pre dospelých, deti, diabetikov, tehotné ženy, pri redukčných diétach... Už podľa názvu je jasné, že cukor je . . .
Čo sú probiotiká?

Čo sú probiotiká?

Probiotiká sú mikroorganizmy, ako sú baktérie alebo kvasinky, ktoré upevňujú zdravie. Sú k dispozícii ako doplnky výživy a nachádzajú sa v potravinách. Na prvý pohľad sa môže zdať divná myšlienka o živých baktériách a kvasinkách. Koniec koncov, antibiotikami sa bojuje proti baktériám. Ale naše telo sa prirodzene hemží týmito organizmami. Tráviaci systém je domovom pre viac než 500 rôznych druhov baktérií. Pomáhajú udržiavať zdravé črevá a pomáhajú pri trávení jedla. Zároveň sa predpokladá, že . . .
10 najzdravších potravín na našej planéte

10 najzdravších potravín na našej planéte

Losos: Losos je bohatý na vitamín D a omega - 3 mastné kyseliny, ktoré môžu pomáhať znížiť ochorenia srdca, rakoviny, kardiovaskulárne choroby, znižovať hladinu cholesterolu, vysoký krvný tlak a tiež zvýšiť vašu náladu. Omega-3 mastné kyseliny odporúčajú doktori pre tých, ktorí trpia srdcovými chorobami, obezitou a rakovinou. Omega - 3 môže chrániť mozog pred Alzheimerovou chorobou. Je vhodné jesť ryby dvakrát týždenne. Tie by ste mali piecť alebo grilovať, aby sa zabránilo . . .
Domáce prostriedky proti plešatosti , ktoré naozaj fungujú

Domáce prostriedky proti plešatosti , ktoré naozaj fungujú

Hoci vlasy nie sú nevyhnutné pre život, ich vypadávanie znepokojí asi každého. Nachádzať chumáče vlasov na hrebeni pri česaní, môže byť pre ženy veľká psychická záťaž. Priemerný rast vlasov je o 1.2 cm za mesiac. Denne nám vypadne v priemere 70-100 prameňov vlasov, ak ich je viac, môžeme badať rednutie vlasov a lysiny. Väčšina ľudí stráca vlasy v 30. rokoch, pretože v tej dobe sa v tele menia hormóny kvôli nezdravej strave , nedostatku fyzickej aktivity a niektorým ďalším dôvodom. Príčiny . . .
Granátové jablko a jeho zdravotné výhody

Granátové jablko a jeho zdravotné výhody

Silný antioxidant v šťave z granátového jablka je prospešný pri prevencií kôrnateniu tepien. Popis Granátové jablko nie je v každej krajine bežné ovocie a stojí o niečo viac ako iné bežné ovocie . Ale zdravotné prínosy tohto červeného džúsu sú obrovské. Len nedávno boli zistené a publikované nové objavy jeho vysoko regeneračnej liečivej hodnoty. Avšak úžasné zdravotné hodnoty tohto ovocia sú známe už od dávnych čias. Zrelé granátové jablko môže byť do veľkosti ako malý pomaranč . . .
Potrebujeme multivitamíny ?

Potrebujeme multivitamíny ?

Väčšina multivitamínov obsahuje škodlivé množstvo kovov. Multivitamíny by mali obsahovať všetky nutričné látky, ktoré sú potrebné pre naše telo, ale rastúci počet štúdií ukazuje, že multivitamíny môžu mať na naše zdravie aj škodlivé účinky. Prieskum amerických vedcov ukázal, že väčšina multivitamínov obsahuje škodlivé hladiny kovov, ktoré zvyšujú riziko vzniku kognitívnych porúch v neskoršom veku. Profesor Neal D. Barnard a jeho tím odborníkov analyzoval ingrediencie multivitamínov. . . .
Strukoviny

Strukoviny

Naši predkovia jedávali strukoviny takmer denne. V dnešnej dobe na ne buď zabúdame alebo sa im zámerne vyhýbame. Bojíme sa dlhého varenia, mnohohodinového namáčania a hlavne nadúvania. Ale nemali by sme ich v našom jedálničku vynechávať, lebo sú nie len výborné, ale predovšetkým zdravé!! Strukoviny sú zdrojom rastlinných bielkovín, to znamená, že vďaka strukovinám môžeme obmedziť konzumáciu živočíšnych bielkovín, ktoré naopak v prehnanom množstve zdraviu škodia. Svojím zložením strukoviny . . .
15 trikov na schudnutie

15 trikov na schudnutie

Všetci vieme, že jediný spôsob, ako schudnúť, je cvičenie, a čo je dôležitejšie, jesť zdravo a primerane. Ale vedci tvrdia, že existuje niekoľko "trikov", ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť ideálnu líniu ... 1. Smiech – Je preukázané, že smiech spotrebúva kalórie. Ak sa budete srdečne smiať desať až pätnásť minút denne po dobu jedného týždňa, spálite približne 280 kalórií. 2. Ľudia, ktorí chodia raz do týždňa na akupunktúru po dobu 3 mesiacov, môžu zhodiť 2,5 kila zo svojej váhy. . . .
10 najčastejších chýb pri chudnutí

10 najčastejších chýb pri chudnutí

Pravidelne cvičíte, počítate kalórie, jete ovocie a zeleninu a aj napriek tomu sa vám zdá, že vôbec nechudnete? Je možné že ste prehliadli nejaké malé chyby? Ponúkame vám desať najčastejších chýb spolu s tipmi, ako sa im vyhnúť. 1. Produkty, ktoré obsahujú veľké množstvo kalórií Produkty, ktoré sú považované za zdravší variant nemusia hneď obsahovať menej kalórií, než nezdravé potraviny. Niektoré ovocné koktaily a šťavy často obsahujú viac kalórií. Najlepší spôsob, ako sa pozerať na . . .
Ktoré tuky sú zlé a prečo by sme sa im mali vyhýbať

Ktoré tuky sú zlé a prečo by sme sa im mali vyhýbať

V našom každodennom živote jeme veľa potravín, ktoré obsahujú tuky. Ale pravdou je, že väčšina z nás nevie o tukoch skoro vôbec nič. Sú všetky potraviny, ktoré jeme, naozaj bez zlých tukov, alebo nie? Sú všetky tieto potraviny naozaj bez zlých tukov alebo nie. Čo sa stane, keď sme dostali náhly srdcový záchvat alebo mŕtvicu kvôli týmto zlým tukom? S cieľom zvýšiť povedomie , sa v tomto prípade budeme sústrediť na zlé tuky, ktorým sa musíme vyhýbať, pokiaľ chceme žiť zdravý a šťastný . . .
|<<          1 2 3 4          >>|