10 najčastejších chýb pri chudnutí

Pravidelne cvičíte, počítate kalórie, jete ovocie a zeleninu a aj napriek tomu sa vám zdá, že vôbec nechudnete? Je možné že ste prehliadli nejaké malé chyby? Ponúkame vám desať najčastejších chýb spolu s tipmi, ako sa im vyhnúť.

1. Produkty, ktoré obsahujú veľké množstvo kalórií

Produkty, ktoré sú považované za zdravší variant nemusia hneď obsahovať menej kalórií, než nezdravé potraviny. Niektoré ovocné koktaily a šťavy často obsahujú viac kalórií. Najlepší spôsob, ako sa pozerať na príjem kalórií, je napísať si, čo a ako jete. Určiť si správne množstvo kalórií, ktoré sa hodí pre vaše telo a nakoniec napísať si plán ako schudnúť a držať sa ho.

2. Diétne jedlá a dezerty

Počas diéty mnoho ľudí siaha po nejakom rýchlom občerstvení a dezertoch, ktoré neobsahujú tuk a cukor. Pretože si myslia, že z tohto druhu potravín sa nepriberá, jedia viac, a týmto spôsobom príjmu dvakrát viac kalórií.

3. Rovnaký typ cvičenia

Veľa ľudí, ktorí chcú schudnúť, neustále cvičia rovnaký typ cvičenia, a väčšina z nich sa snaží zbaviť tuku len na bruchu. Ak zanedbáte kardio cvičenia, nikdy neschudnete. Pravidelný aktívny tréning pomáha pri spaľovaní kalórií oveľa viac.

4. Pijete dosť vody?

Počas dňa je potrebné piť veľa vody, mnoho ľudí na to zabúda, a to najmä v zime. Voda je najzdravší nápoj, ktorý potrebujeme, a zamedzuje pitiu sladených kalorických nápojov.

5. Varené jedlo namiesto čerstvého

Čerstvé potraviny obsahujú hlavne zdravé živiny, na rozdiel od spracovaných potravín, ktoré obsahujú skryté kalórie, ktorých sme si nie vedomí. Jedzte rôzne druhy čerstvého ovocia a zeleniny!

6. Vynechať raňajky

Raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa, dáva nám energiu, zabraňuje predčasnému hladu, a tým aj prejedaniu v priebehu dňa.

7. Hladovať po celý deň

Keď človek hladuje po celý deň, tak keď sa konečne rozhodnete niečo zjesť, často sa uchýli k nezdravým potravinám. Takto vložená energia je premenená priamo na tuk.

8. Myslíte si, že cvičenie je povinnosť

Ak chcete schudnúť, cvičenie musíte vnímať ako zdravý životný štýl, nie ako ťažkú prácu alebo povinnosť, ktorú musíte splniť. Cvičenie je dobré pre zdravie, ako fyzické tak aj psychické.

9. Negatívny postoj

Myslíte si, že nemôžete schudnúť tak ako by vám to vyhovovalo, že je to dané genetikou? S takýmto prístupom budete mať negatívny vplyv na celý proces svojho chudnutia.

10. Žiadne plány

Keď príde útlm je dôležité mať vopred stanovený plán. Váš zámer a priania vám pomôžu ako si urobiť tento plán.

8.8.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.