-
Z múky, xylitolu, soli, vajca, masla, kyslej smotany a chilli korenia vypracujeme cesto. Zabalené do fólie ho necháme aspoň hodinu v chladničke. Z odležaného cesta formujeme valčeky hrubé asi 1,5 cm . . .
-
Dajte do nádoby vodou, olej, cukor, soľ, píniové oriešky a cesnak. Potom to zasipte múkou a navrch pomrvte droždie. Zapnite robota a počas miešania cesta prisypte rukolu. Keď je cesto dobre . . .
-
Opečte semiačka koriandra na suchej teflónovej panvici pri stredne vysokej teplote. Stále miešajte až budú semiačka opražené dozlatista, cca 3 minúty. Dajte ich preč z tepla a nechajte vychladnúť. . . .
-
Všetky suroviny na cesto premiešame metličkou v miske. Na rozpálený vaflovač rozotrieme cesto a pečieme podľa inštrukcii z návodu vaflovača. Ja som ich piekla 5 minút.
Pokým sa nám robia vafle, v . . .
-
Odšťavte jablká v odšťavovači. Jablkovú šťavu spolu s mandľovým mliekom zohrejte na miernom ohni (nie variť). Nalejte do pohára a posypte postrúhaným muškátovým orieškom a škoricou. Hneď vypite. . . .
-
Všetky ingrediencie odšťaviť v odšťavovači . . .
-
Všetky ingrediencie dôkladne rozmixujte v mixéri. . . .
-
Všetky ingrediencie odšťaviť v odšťavovači . . .
-
Dajte uvariť vodu do veľkého hrnca, osoľte ju. Zmiešajte krupicu, múku, zomleté orechy, vajcia, sol, olej, vodu. Vznikne vám haluškové cesto. Vodu dajte najskôr 200ml, potom prípadne postupne . . .
-
Aby sme sa dopracovali k definícii glykemického indexu, mali by sme si vysvetliť iné súvisiace pojmy. Prvým z nich by bol krvný cukor /glukóza/ – je to takzvaný zásobník energie v tele. Telo na zmenu . . .