Grilované kuracie prsia s čučoriedkovým guacamole
Ingrediencie:
- 6 ks vykostených kuracích pŕs
- 2 grécke jogurty
- 2 limetky
- 1 lyžica rasce
- 1 lyžička soli
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička chilli
- 1 Chipotle korenie (údené jalapeňo)
- 1/2 čajovej lyžičky Adobo omáčky
- 5 avokád
- 1 šálka čučoriedok
- 2 limetky
- 1 zväzok koriandra (nasekať)
- 2 jalapeňo, semená a membrány odstránené a jemne nakrájané
- Soľ a korenie na dochutenie
Do mixéru dáme grécky jogurt, šťavu z dvoch limetiek, rascu, soľ, cesnak, mleté chilli papričky, korenie chipotle a omáčku Adobo a mixujeme 30 sekúnd až 1 minútu. Vložíme kuracie prsia do marinády a necháme marinovať 30 minút až 4 hodiny. Kým sa mäso marinuje, prepolíme avokáda, odstránime kôstku, dáme do veľkej misy a roztlačíme vidličkou. Pridáme čučoriedky, lístky koriandra, jalapeňo a šťavu z dvoch limetiek a vidličkou zmiešame. Dáme do chladničky. Rozohrejte gril na vysokú teplotu. Vyberieme mäso z marinády, položíme na gril a grilujeme, kým kurča dosiahne vnútornú teplotu 165 stupňov (asi 5-8 minút na každej strane). Podávame s pripraveným čučoriedkovým guacamole.
Tak toto sme robili cez víkend, suprová kombinácia chutí. Vyskúšajte.
Reagovať | 9. 8. 2013, 5:17:07