Zapečená tilapia
Ingrediencie:
- 2 filety tilapie bez kože
- 50g šalotky
- 2 lyžice olivového oleja
- 150g cherry paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 vetvičky tymianu
- 50ml bieleho vína (môže byť aj ružový sekt)
- soľ, mleté čierne korenie
- 200g celozrnného (najlepšie špaldového) chleba – použijeme len striedku
- 50g parmezánu
- 2 lyžice petržlenovej vňate
- 20g jemne strúhaného parmezánu
- 20g bazalkového pesta
- filety tilapie umyjeme, osušíme a rozrežeme na 4 rovnaké kúsky. Osolíme, okoreníme a z oboch strán krátko opečieme alebo ugrilujeme
- šalotku očistíme a narežeme na tenké rezance. Orestujeme na olivovom oleji, pridáme cherry paradajky rozrezané na polovice, osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným cesnakom a tymianom. Prilejeme biele víno a dusíme, kým sa tekutina vyparí. Kompaktnú zmes navrstvíme na pripravené plátky tilapie
- pripravíme chlebovú krustu: Do mixéra vložíme striedku z hriankového chleba, parmezán, petržlenovú vňať a bazalkové pesto
- chlebovú zmes nasypeme na rybie plátky a vložíme do rúry vyhriatej na 165 °C. Pečieme asi 10 minút dozlatista. K rybe podávame šalát.