Zapečená tilapia



Ingrediencie: Na chlebovú krustu:
  • 200g celozrnného (najlepšie špaldového) chleba – použijeme len striedku
  • 50g parmezánu
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • 20g jemne strúhaného parmezánu
  • 20g bazalkového pesta
Postup:

- filety tilapie umyjeme, osušíme a rozrežeme na 4 rovnaké kúsky. Osolíme, okoreníme a z oboch strán krátko opečieme alebo ugrilujeme
- šalotku očistíme a narežeme na tenké rezance. Orestujeme na olivovom oleji, pridáme cherry paradajky rozrezané na polovice, osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným cesnakom a tymianom. Prilejeme biele víno a dusíme, kým sa tekutina vyparí. Kompaktnú zmes navrstvíme na pripravené plátky tilapie
- pripravíme chlebovú krustu: Do mixéra vložíme striedku z hriankového chleba, parmezán, petržlenovú vňať a bazalkové pesto
- chlebovú zmes nasypeme na rybie plátky a vložíme do rúry vyhriatej na 165 °C. Pečieme asi 10 minút dozlatista. K rybe podávame šalát.

15.1.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.