Šalát z repy, jačmenných krúpov a syru feta



Ingrediencie:
  • 2 stredné červené repy
  • 150g jačmenných krúpov
  • 50g nasekaných vlašských orechov
  • 2 stonky zeleru, jemne nasekané
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate (voliteľné)
  • 60g marinovaného syru feta
  • olivový olej
Dresing:
  • 1 lyžica octu balsamico
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička celozrnnej horčice
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1 strúčik cesnaku, drvený
Postup:

Repu si dáme variť do hrnca a necháme ju tam 8 minút od zovretia vody. Medzitým si dáme zohriať rúru na 190 °C. Repu osušíme, olúpeme a nakrájame. Omastíme si plech olejom a repu opečieme cca 25 minút, alebo pokým nebude mäkká. Vo vriacej osolenej vode si uvaríme jačmenné krúpy. Zatiaľ si pripravíme dresing zmiešaním všetkých surovín. Uvarené krúpy osušíme a zmiešame s repou, zelerom, orechmi, fetou a dresingom. Kto chce môže si šalát posypať petržlenovou vňaťou.

29.1.2015

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.