Špaldový chlieb



Ingrediencie: Postup:

Dajte do nádoby vodou, olej, cukor, soľ, píniové oriešky a cesnak. Potom to zasipte múkou a navrch pomrvte droždie. Zapnite robota a počas miešania cesta prisypte rukolu. Keď je cesto dobre vymiesené, dajte ho do chlebovej formy a piecť do rúry na čé minút pri teplote 200 stupňov. Po vybratí chleba z rúry, potrite chlib z vrchu vlažnou vodou, aby kôrka ostala krásne mäkká.

Poznámka:

Špaldová múka sa správa ináč ako pšeničná. Cesto by ste mali mať viac vlhké. Malo by sa lepiť. Vtedy dobre vykysne a chlieb nebude taký hutný ale pekne nadýchaný. 350 ml sme použili a stačilo – viď obrázky. Pri kysnutí si predhrejte rúru na 40-50 stupňov a nechajte tam cesto kysnúť po dobu 20 minút. Je to rýchlejšie a cesto krásne vykysne. po 20 minútach cesto vyberte, zapnite rúru, a až keď bude teplota cca 200 stupňov dajte cesto späť.

28.1.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.