|<<            1 2           >>|
Červená šťava v surovom červenom mäse nie je krv

Červená šťava v surovom červenom mäse nie je krv

Červená šťava v surovom červenom mäse nie je krv Červená šťava, ktorá sa často zhromažďuje v baleniach s červeným mäsom nie je krv. Väčšina krvi je odstránená už počas spracovania a všetka ostatná zostáva zvyčajne obsiahnutá vo vnútri svalového tkaniva. Červená tekutina je teda zmes vody a proteínu nazvaného myoglobín, ktorého účelom je zásobovať svalové bunky kyslíkom. Myoglobín je hlboko pigmentovaný, čo je dôvod, že čím viac myoglobínu mäso obsahuje, tým tmavšie (alebo červenšie) mäso . . .
Užitočná tabuľka - Poháre na gramy

Užitočná tabuľka - Poháre na gramy

Veľa ľudí má problém pri varení z receptov, kde sa uvádza množstvo ako tekutina, presnejšie povedané v mernej jednotke „pohár“ alebo „šálka“. Je pravda, že niektoré potraviny v pevnom (sypkom) stave sa zle merajú na poháre. Okrem toho pri meraní zašpiníte veľké množstvo pohárov. Je oveľa jednoduchšie merať potraviny na hmotnosť a jednoducho ich pridávať do misky na váhe. Preto vám prinášame konverznú tabuľku pre základné potraviny. Ak by ste sa stretli s úplne inou surovinou, ktorá sa nedá v . . .
Čo sú probiotiká?

Čo sú probiotiká?

Probiotiká sú mikroorganizmy, ako sú baktérie alebo kvasinky, ktoré upevňujú zdravie. Sú k dispozícii ako doplnky výživy a nachádzajú sa v potravinách. Na prvý pohľad sa môže zdať divná myšlienka o živých baktériách a kvasinkách. Koniec koncov, antibiotikami sa bojuje proti baktériám. Ale naše telo sa prirodzene hemží týmito organizmami. Tráviaci systém je domovom pre viac než 500 rôznych druhov baktérií. Pomáhajú udržiavať zdravé črevá a pomáhajú pri trávení jedla. Zároveň sa predpokladá, že . . .
10 najzdravších potravín na našej planéte

10 najzdravších potravín na našej planéte

Losos: Losos je bohatý na vitamín D a omega - 3 mastné kyseliny, ktoré môžu pomáhať znížiť ochorenia srdca, rakoviny, kardiovaskulárne choroby, znižovať hladinu cholesterolu, vysoký krvný tlak a tiež zvýšiť vašu náladu. Omega-3 mastné kyseliny odporúčajú doktori pre tých, ktorí trpia srdcovými chorobami, obezitou a rakovinou. Omega - 3 môže chrániť mozog pred Alzheimerovou chorobou. Je vhodné jesť ryby dvakrát týždenne. Tie by ste mali piecť alebo grilovať, aby sa zabránilo . . .
Potrebujeme multivitamíny ?

Potrebujeme multivitamíny ?

Väčšina multivitamínov obsahuje škodlivé množstvo kovov. Multivitamíny by mali obsahovať všetky nutričné látky, ktoré sú potrebné pre naše telo, ale rastúci počet štúdií ukazuje, že multivitamíny môžu mať na naše zdravie aj škodlivé účinky. Prieskum amerických vedcov ukázal, že väčšina multivitamínov obsahuje škodlivé hladiny kovov, ktoré zvyšujú riziko vzniku kognitívnych porúch v neskoršom veku. Profesor Neal D. Barnard a jeho tím odborníkov analyzoval ingrediencie multivitamínov. . . .
Prírodné recepty na vlasy

Prírodné recepty na vlasy

Nazrite do kuchyne a nájdete najlepšie kondicionéry ktoré vám hydratujú a oživia vaše vlasy. Predstavíme si štyri rôzne masky pre každý typ vlasov. Všetky masky sú jednoduché a pripravíte ich za pár minút z ingrediencií ktoré určite nájdete v chladničke alebo v špajzy. Suché vlasy - olivový olej a vajcia. Zmiešajte tri polievkové lyžice extra panenského olivového oleja s dvoma vajcami. Naneste si zmes na vlasy a nechajte pôsobiť 20 minút. Potom si vlasy opláchnite čistou vodou. Olivový . . .
Potrebujem detoxikáciu ?

Potrebujem detoxikáciu ?

Rovnako ako utierate nábytok od prachu a umývate kúpeľňu, aj ľudské telo potrebuje vyčistiť. Predovšetkým vtedy, ak sú súčasťou Vašej stravy balené potraviny, hydrogenované tuky a oleje, biela múka a cukor alebo ak sa vystavujete pôsobeniu: - cigaretového dymu, - výfukových plynov, - plesní, - čistiacich prostriedkov, - smogu, - maliarskych výparov, - hnojív, - prachu, - zvieracích . . .
Premena tela - premena na modelku!

Premena tela - premena na modelku!

Kelsey sa prebudila keď zbadala, ako na ňu z osobnej váhy pozerá cifra 80 kilo. Ako prvé si upravila jedálniček a následne zhodila zo svojej hmotnosti. Teraz vyzerá ako modelka a zúčastňuje sa rôznych fyzických súťaží. Prečo som začala ? Bola som veľmi aktívna na strednej škole – pochádzala som z malého mesta a bola som schopná hrať všetky športové hry a popritom jesť, s prepáčením za výraz, ako prasa, a vyzerala som štíhlo ako strúčik fazule. Akonáhle som sa dostala na vysokú školu, moja . . .
Spoločné rodinné jedenie pre lepšie duševné zdravie detí

Spoločné rodinné jedenie pre lepšie duševné zdravie detí

Spoločné rodinné jedenie je ideálne pre zblíženie sa s dieťaťom. Americkí vedci odhalili, že pravidelné rodinné jedlá sú skvelé pre zlepšenie duševného zdravia detí, najmä dospievajúcich. Do štúdie bolo zahrnutých 26.000 dospievajúcich detí vo veku od 11 do 15 rokov. Dotazník obsahoval otázky týkajúce sa frekvencie spoločného jedávania so svojimi rodičmi resp. s celou rodinou, ale aj celý rad ďalších úloh, ktoré odhaľujú stav ich duševného zdravia. Výsledky ukázali, že častejšie . . .
Ste intolerantný na laktózu?

Ste intolerantný na laktózu?

Pred tridsiatimi minútami ste zjedli zmrzlinu a teraz cítite bolesť a napätie v žalúdku? Ak ste sa v tej vete spoznali, je veľmi pravdepodobné, že trpíte neznášanlivosťou na laktózu. Laktóza je hlavným cukrom v mlieku a väčšine mliečnych výrobkov. Po konzumácií mliečnych výrobkov, vaše tenké črevo uvoľní enzým laktázy, ktorý vám pomôže stráviť cukor. Laktáza je enzým, ktorý štiepi mliečny cukor – laktózu na jednoduché sacharidy D-glukózu a D-galaktózu. Keď ste intolerantný na laktózu, váš . . .
|<<            1 2           >>|