|<<            1            >>|
Cuketové žemličky
Cuketu očistíme, umyjeme a na hrubo postrúhame. V miske zmiešame sypké suroviny, pridáme vajíčka, tvaroh, soľ a korenie. Nakoniec pridáme postrúhanú . . .
Špaldovo zemiakový chlieb
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a urobíme z nich kašu. V kuchynskom robote dobre zmiešame zemiakovú kašu s vodou, cukrom, soľou a maslom. Keď je všetko . . .
Nekysnutý a nemiesený chlieb zo špaldovej a ľanovej múky
Do misy si dáte múky, cukor, soľ a sódu bikarbónu. Na vrch dáte neochutený grécky jógurt. Jemne premiešate, pokým nedostanete hladké, polomäkké . . .
Banánový chlieb
Zo všetkých ingrediencií vymiešame cesto a dáme piecť do rúry na 200 stupňov 30-40 minút. Poprípade môžete použiť domácu pekárničku na chleba. . . .
Celozrnná špaldová knedľa
Mlieko ohrejeme max. na 40 stupňov, osladíme, rozdrobíme kvasnice a necháme stáť v teple, kým kvasnice vyplávajú na hladinu. Preosiatu múku osolíme, . . .
Medvedie pesto
Všetko mixujte v mixéri, kým nezískate požadovanú štruktúru. Pesto vám vydrží v chladničke jeden týždeň. Môžete ho použiť ako doplnok k čerstvým . . .
Chorvátske rožky zo špaldovej múky
Zo surovín klasickým spôsobom si spravíme kysnuté cesto. Keď cesto pekne vykysne, spravíme si z neho 27ks malých loptičiek, ktoré necháme zase trochu . . .
Avokádová nátierka s tvarohom
Avokádo očistíme, zbavíme kôstky, pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám nezhnedlo. Pridáme ostatné suroviny, dáme do mixéra, rozmixujeme . . .
Rybia pomazánka s avokádom
Avokáda olúpeme a rozmačkáme, pridáme tvaroh, sardinky a spoločne vymiešame. Ochutíme soľou a citrónovou šťavou, vmiešame krájanú cibuľku a . . .
Špaldový chlieb
Dajte do nádoby vodou, olej, cukor, soľ, píniové oriešky a cesnak. Potom to zasipte múkou a navrch pomrvte droždie. Zapnite robota a počas miešania . . .
Guacamole
Avokáda vydličkou roztlačíme na kašu a pridáme šťavu z citróna. Dokladne premiešame a potom pridáme zvyšné prísady a znova dobre všetko spolu . . .
|<<            1            >>|