Pizza bez lepku



Ingrediencie:
  • 1 PL medu
  • 1 sáčok sušeného droždia
  • 1/3 pohára teplej vody
  • 3/4 pohára mandľovej múky
  • 3 PL kokosovej múky
  • 1/2 pohára arrowroot (alebo kukuričný škrob)
  • 1 vajce
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL jablkového octu
  • 1/2 pohára omáčky na pizzu
  • 1 pomletá klobása
  • šunka (min 90% masa)
  • olivy
  • kukurica
  • červená cibuľa
  • šampiňóny
  • tvrdý syr
Postup:

Predhrejeme rúru na 210 stupňov. Na plech si dáme papier na pečenie. V malej miske zmiešame med, droždie a teplú vodu. Poriadne premiešame vidličkou, aby neostali hrudky. Odložíme misku bokom na 5 minút. Vo väčšej miske zmiešame mandľovú múku, kokosovú múku, arrowroot a soľ. Pridáme vajce, olivový olej a ocot do zmesi s droždím a poriadne premiešame. Túto zmes vylejeme do múky. Dobre premiešame a vytvoríme z cesta guľu. Natrieme si valček olivovým olejom a vyvaľkáme cesto do požadovaného tvaru. Dáme na plech a vložíme do rúry na 5 – 7 minút. V malej panvici speníme cibuľu na olivovom oleji. Pridáme mletú klobásu a šampiňóny a varíme približne 5 minút. Vyberieme cesto z rúry, potrieme ho omáčkou na pizzu, poukladáme šunku, klobásovo šampiňonóvu zmes, kukuricu a olivy. Na vrch nastrúhame trochu syru. Pizzu dáme späť do rúry a necháme v rúre ďalších 5 - 7 minút. Po vybratí pizzu nakrájame a hneď podávame.

Poznámka:

Ak vynecháte z receptu syr, pizza bude nie len bez lepku ale aj bez laktózy.

8.3.2014

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.