Sladké zemiaky plnené bielou fazuľou a kelom.



Ingrediencie: Postup:

Predhrejte rúru na 200 ° C. Očistite sladké zemiaky a prepichnite ich na niekoľkých miestach vidličkou. Položte ich na plech a pečte do mäkka asi 45 minút až 1 hodinu. Začnite pripravovať zmes fazule a kelu asi 15 až 20 minút pred dokončením zemiakov. V hlbokej panvici s vekom zohrejte olivový olej a stiahnite teplotu na mierny stupeň. Pridajte šalotku a varte, pokiaľ nezmäkne, asi 5 minút. Pridajte cesnak, vetvičku rozmarínu a paprikové vločky a varte za stáleho miešania, asi jednu minútu. Pridajte fazuľu a za občasného miešania varte 5 minút. Pridajte kel, zakryte panvicu a varte za občasného miešania asi 5 minút, alebo pokiaľ nebude kel mäkký. Vyberte vetvičku rozmarínu, vmiešajte citrónovou šťavou a dochuťte soľou a korením. Každý zemiak chyťte pozdĺžne a zatlačte na koncoch aby sa otvoril stred. Naplňte ho lyžicou fazule a kelu.

24.4.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.