10 najzdravších potravín na našej planéte

Losos:

Losos je bohatý na vitamín D a omega - 3 mastné kyseliny, ktoré môžu pomáhať znížiť ochorenia srdca, rakoviny, kardiovaskulárne choroby, znižovať hladinu cholesterolu, vysoký krvný tlak a tiež zvýšiť vašu náladu. Omega-3 mastné kyseliny odporúčajú doktori pre tých, ktorí trpia srdcovými chorobami, obezitou a rakovinou. Omega - 3 môže chrániť mozog pred Alzheimerovou chorobou. Je vhodné jesť ryby dvakrát týždenne. Tie by ste mali piecť alebo grilovať, aby sa zabránilo konzumácii nezdravých tukov.

Bobule:

Bobule sú plné vlákniny vďaka ktorej budete jesť menej a zároveň funguje ako antioxidant, ktorý chráni vaše telo pred zápalmi a poškodením orgánov. Všetky druhy ovocia a zeleniny sú antioxidanty, ale bobule majú najlepšie zdroje antioxidantov. Vitamín C je jedným z najlepších antioxidantov lesných plodov. Zlepšuje výkon mozgu a bojuje proti rakovine.

Vajcia:

Vajcia sú plné cholínu, ktorý pomáha mať dobrý zrak a pamäť. To môže znížiť riziko srdcových chorôb. Ale ľudia s vysokou hladinou cholesterolu a kardiovaskulárnymi chorobami si mysleli, že vajcia môžu zvýšiť riziko srdcového infarktu. Ale výskum bolo zistené, že jedno celé vajce denne môže znížiť riziko infarktu a zabraňuje makulárnej degenerácii. Obsahuje protizápalové živiny a luteín, ktoré sú nevyhnutné pre naše zdravie a ktoré nás chránia pred UV poškodením.

Brokolica:

Brokolica obsahuje pytho chemické látky , ktoré pomáhajú znížiť riziko vysychania súvisiace s vekom a môžu pomôcť znížiť hladinu cholesterolu a riziko vzniku rakoviny. Brokolica je tiež bohatá na vitamíny C , E , K , B a minerály ako vápnik, železo a draslík. To udržiava vaše oči zdravé a zabraňuje makulárnej degenerácii ( najčastejšia príčina slepoty u ľudí ), a buduje silné kosti.

Paradajky:

Ich tmavo červená farba dodáva najdôležitejšiu živinu lykopén. Paradajka má vlastnosti bojujúce proti rakovine a ako prírodné antiseptikum odstraňuje čierne a biele bodky z pokožky na tvári. Je tiež plná vitamínu C, čo je silný antioxidant, ktorý chráni pred srdcovými chorobami.

Banán:

Banán ma veľa zdravotných výhod a najviac známa je, že znižuje vysoký krvný tlak. Látky prítomné v banáne môžu absorbovať živiny z vašich obľúbených potravín. Vezmite si jeden alebo dva banány denne, ktoré už majú na šupke fľaky, zmiernite tým zažívacie poruchy a tiež problémy s dnou.

Sladké zemiaky:

Sladké zemiaky sú bohaté na vlákninu a môžu pomôcť u pacientov s diabetom typu II, s cieľom zlepšiť ich reguláciu hladiny cukru v krvi. Tiež sú dobrým zdrojom beta-karoténu, ktorý je prospešný pre dobrý zrak. Sladké zemiaky fungujú ako prvá línia opevnenia proti baktériám a vírusom. Pre lepšie absorbovanie beta-karoténu, polejte zemiaky olivovým olejom.

Shiitake:

Tieto huby obsahujú Lentinus, ktorý znižuje hladinu cholesterolu a tiež podporuje imunitný systém. Tiež zvyšuje tvorbu a aktivitu bielych krviniek. Tieto huby pomáhajú pacientom s rakovinou žalúdka a hrubého čreva žiť dlhšie a tiež znižujú rakovinové nádory.

Špenát:

Špenát obsahuje veľa luteínu bežne vyskytujúceho sa v zelenej listovej zelenine. To môže znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení. Ničí cholesterol, ktorý spôsobuje upchávanie stien tepien. Polovica šálky vareného špenátu obsahuje 3,2 mg železa, čo je viac ako obsahuje hovädzie mäso.

Kurkuma:

Kurkuma je dobre známa pre svoje protizápalové vlastnosti. Kurkuma môže pomôcť pri uvoľnení od artritídy, cukrovky, alergiách a Alzheimerovej choroby. Je najviac populárna pre svoje protirakovinové vlastnosti. Výskumom bolo zistené, že hlavná zložka kurkumy, zastavuje rast rakoviny kože a tiež spomaľuje šírenie rakoviny prsníka. Tiež zvyšuje účinnosť chemoterapie a ožarovania.

21.10.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.