Čínsky kurací šalát
Ingrediencie:
- 1/4 šálky posekaných mandlí
- 1 malá organická zelená kapusta
- 1 šálka strukov hrachu, nakrájané na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 2 šálky natrhaného vareného kuraťa
- 6 lyžíc olivového oleja
- 4 polievkové lyžice jablčného octu
- 4 polievkové lyžice omáčky kokosových aminokyselín (môžete použiť sójovú)
- 1 balíček stévie
- 1 lyžička sezamového oleja
- 1 lyžička sezamových semien
V malej panvici opražte nasekané mandle na stredne miernom ohni. Často miešajte až kým nebudú opražené dozlatista. Potom ich dajte ich dole z tepla. Umyte kapustu a nakrájate na dlhé tenké rezance. To isté urobte so strukmi hrachu a červenou paprikou. Čím tenšie tým lepšie. Zmiešajte kapustu, papriku, struky s kuracím mäsom a opraženými mandľami vo veľkej šalátovej mise. Zmiešajte všetky ingrediencie na dresing. Naservírujte šalát a polejte ho trochou dresingu.