Králik Villa Magna
Ingrediencie:
- 1 naporcovaný králik
- 1 ČL tymiánu
- 5 PL kokosového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL sladkej mletej papriky
- 300 ml hovädzieho bujónu
- 200 ml červeného vína
- 500 g šampiňónov
- 2 mrkvy
- soľ
- korenie
Mäso umyjeme a osušíme. Vyrobíme si koreninovú zmes zo soli, korenia a tymianu, ktorou potrieme mäso. V hrnci alebo v hlbokej panvici zohrejeme kokosový olej, dáme doň olúpané strúčiky cesnaku prekrojené na polovicu, ktoré opražíme do zlatohneda. Potom cesnak z oleja vyberieme. Mäso na horúcom oleji opečieme do zlatohneda zo všetkých strán. Do hrnca pridáme víno, bujón a červenú papriku a dusíme 30 minút. Kým sa mäso dusí, očistíme si šampiňóny. Očistené šampiňóny a nakrájanú mrkvu na kolieska pridáme do hrnca a dobre premiešame. Dusíme ďalších 20 minút. Potom odkryjeme hrniec a ešte necháme variť 15-20 minút aby sa omáčka zredukovala. Podávame s opečenou bagetou.