Zmes bielej fazule, nektárinky a paradajkový šalát s limetkou, zázvorom a pistáciami
Ingrediencie:
- 1300 gramov paradajok, červená, žltá a oranžová, nakrájané na mesiačiky
- 1 šalátová uhorka, olúpaná a nakrájaná na plátky
- 1 nektarinka, nakrájame na kúsky
- 1 šálka červenej cibule nakrájanej na plátky, cca 4 cm kúsky
- Zmes bielej fazule (recept pozri nižšie)
- 2 lyžice čerstvej bazalky
- 1/3 šálky pražené, solené, lúpané pistácie, nasekané
- Biely balzamikový ocot na pokropenie
- 1/2 šálky listov koriandra, mleté
- 1/3 šálky nakrájanej červenej cibule
- 1 šálka nektarinky, v šupke, nakrájanej na kocky
- 2 šálky varenej bielej fazuľa, pripravené podľa pokynov na obale
- 1 paprička jalapeno, bez jadierok a pomletá
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžičky strúhanej pomarančovej kôry
- 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
- ¼ šálky limetkovej šťavy
- 2 lyžice bieleho balzamikového octu
Na servírovací tanier, alebo na jednotlivé taniere umiestnite paradajky, uhorky, plátky nektárinky a plátky červenej cibule. Posypte zmesou bielej fazule. Vytlačte dostatočné množstvo limetkovej šťavy a pokvapkajte bielym octom balsamico. Posypeme bazalkou a pistáciami. A môžete si vychutnať tento skvelý šalátik .
Zmes bielej fazule
Zmiešajte ingrediencie na zálievku. Primiešajte koriander, červenú cibuľu, nakrájané nektárinky a bielu fazuľu. Nechajte odležať pri izbovej teplote jednu hodinu alebo do 24 hodín v chladničke.