Placky z lososa a quinoy
Ingrediencie:
- 1 filet z lososa bez kože
- 1 šálka varenej quinoy
- 1/2 šálky mandľovej múčky (alebo rozmixované mandle)
- 2 celé vajcia
- 1 šálka nakrájanej jarnej cibuľky
- 1 šálka nasekaného koriandra
- 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate
- 1 citrón
Nasypte quinou do hrnca a zalejte dvojnásobným množstvom vody. Priveďte do varu, potom zmiernite teplotu a nechajte variť na miernom ohni asi 10 minút, alebo kým sa quinoa neuvarí. Pokiaľ sa varí quinoa, nakrájajte filet na malé kúsky a jemne nasekajte petržlenovú vňať a koriander. Vyšľahajte vajce vo veľkej mise, pridajte mandľovú múčku, koriander a petržlenovú vňať. Nastrúhajte kôru z jedného citróna, pridajte ju do zmesi a dôkladne premiešajte. Keď je quinoa uvarená, pridajte ju do zmesi a hneď premiešajte. Lyžičkou naberte zmes, urobte znej guľku a dajte na rozohriatú panvicu. Vareškou jemne pritlačte na guľku aby sa sploštila a vznikla z nej placka. Pražte 3-4 minúty z každej strany, alebo pokiaľ placka nebude mať zlatistú farbu. Dajte placky z panvice, pokropte ich citrónovou alebo limetkovou šťavou a podávajte so zeleninovým šalátom podľa vašej chuti.