Dvojfarebné bezlepkové kocky


- 8 ks vajec
- 6 PL prebio sweet (náhrada cukru od Norbi update)
- 4 PL kakao
- 1/2 ČL sóda bikarbóna
- 300 ml mlieko
- 1 bal Zlatý klas
- 100 g Prebio sweet
- 300 g maslo
- 60 g Nutella
- 1 PL rum
- 100 g čokoláda na varenie
- 30 g Maslo
Cesto: bielky vyšľaháne s prebio sweet, pridáme žĺtky. Varechou zľahka zamiešame preosiate kakao so sódou. Cesto rozdelíme na dve časti, rozotrieme ho na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C cca 15-20 minút.
Plnka: mlieko prevaríme s prebio sweet, zahustíme Zlatým klasom a necháme vychladnúť. Zašľaháme maslo a rum. Plnku rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme Nutellu.
Upečené pláty rozrežeme priečne na polovicu, dostaneme štyri kusy a plníme striedavo bielou a nutellovou plnkou. Povrch polejeme čokoládovou polevou.