Stredomorský šalát z quinoy
Ingrediencie:
- 1 šálka quinoy
- 1 strene veľká paradajka - jemne nasekaná
- 2 uhorky, jemne nasekané
- 1 stredne veľká červená paprika – zbavená jadierok a jemne nasekaná
- 1 stredne veľké avokádo – bez kože a jadra, nasekané
- 2 lyžice červenej cibule - jemne nasekaná
- 1 / 2 šálky petržlenovej vňate alebo koriandru - jemne nasekané
- 1 / 4 šálky feta syru - nastrúhaný
- 10 Kalamata olív (veľké) - vykôstkované a nakrájané na polovičky
- šťava z 1 citróna alebo limetky
- 2 lyžičky rasce
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 lyžica sušeného cesnaku
Uvaríme si quinou al dente. Zoberiete šálku quinoy a 1,25 šálky vody. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte 10 minút. Ak chcete môžete si uvariť quinou podľa návodu na obale. Vo veľkej miske zmiešame všetky ingrediencie na šalát. V malej miske zmiešame všetky ingrediencie na dresing. Šalát polejeme dresingom a podávame studený.
Poznámka:
Nutričné hodnoty
Počet dávok v recepte : 6
Množstvo na jednu porciu (1 šálka):
Kalórie : 205,7
Celkom Tuky : 8,6 g
Cholesterol : 2,5 mg
Sodík : 457,8 mg
Celkom Sacharidy : 29,4 g
Vláknina : 3,9 g
Bielkoviny : 6,0 g