Morčacie mäso s brokolicou a jablkom
Ingrediencie:
- 1 lyžička kokosového oleja
- 1 červené jablko, nakrájané na malé kocky
- 150 g morčacie mäso, nakrájame na malé kocky
- 150 g brokolice, len kvietky
- 2 jarné cibuľky, nasekané
- 25 g kešu orieškov
- 2 celé vajcia
- Soľ a korenie podľa chuti
Dáme si na panvicu kokosový olej a na miernom ohni ho roztopíme. Pridáme kúsky morčacieho mäsa, posypeme ho soľou a korením a opražíme pekne dozlata. Pridáme jablká a varíme asi dve minútky, kým nezmäknú. Zatiaľ povaríme brokolicu v parnom hrnci približne 2 minúty (Poprípade dajte brokolicu do misky s jednou lyžicou vody, prikryte fóliou a dajte na minútu do mikrovlnky). Potom dáme brokolicu na panvicu k mäsu a jablkám. Pridáme kešu a varíme asi 30 sekúnd. Dáme zmes z panvice do hlbokého taniera. Na panvici osmažíme vajcia podľa vašej predstavy a umiestnime ich cez morčacie a hneď podávame.