-
Vo veľkej mise zmiešame mandľovú múku a soľ. V menšej miske zmiešame hroznový olej, agáve a vanilku. Vmiešame mokré prísady do suchých. Cesto dáme na 30 minút do mrazničky. Cesto vyberieme, dáme do . . .
-
V kuchynskom robote, rozmixujte orechy (voliteľne s kukuričným škrobom, paprikou a kajenským korením), pokiaľ nie sú orechy nasekané na jemno. Presypte zmes do stredne veľkej misky. Rozšľahajte vajce . . .
-
Dajte dužinu z kokosového orecha, citróny a ananás do odšťavovača a odšťavte. Do tejto šťavy potom nalejte kokosovú vodu z orecha a pridajte ľad. . . .
-
Najprv vyšľaháme samotné maslo. Potom k nemu pridáme jogurt, soľ a všetko spolu premiešame. Na koniec pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a . . .
-
Papája a jej zdravotné výhody.
Papája poskytuje úľavu a zmierňuje bolesti kĺbov.
Popis
Krištof Kolumbus nazval papáju ako "ovocie anjelov". Všimol si, že karibskí domorodci jedli toto . . .
-
Z bielka vyšľahajte redší sneh. V mise zmiešajte strúhanku s parmezánom, cesnakom a korením. Cukety umyte, osušte a nakrájajte na 3 mm hrubé kolieska. Každé koliesko vložte do snehu a potom . . .
-
Dajte všetky prísady do mixéra a mixujte pokiaľ nebude kokteil hladký a krémový. Potom okoštujte a a k je treba môžete dochutiť podľa seba ďalšími papričkami, cibuľou, limetkovou šťavou alebo soľou. . . .
-
Krátky úvod do histórie cukru
Dlhé stáročia ľudia sladili jedlá len medom a prírodnými šťavami. Cukor vo výraznej miere prerazil až v 19. storočí. Vtedy prišli nové technológie, ktoré umožnili jeho . . .
-
Zo surovín klasickým spôsobom si spravíme kysnuté cesto. Keď cesto pekne vykysne, spravíme si z neho 27ks malých loptičiek, ktoré necháme zase trochu vykysnúť. Keď sú loptičky vykysnuté, každú . . .
-
Predhrejte rúru na 150 stupňov. Bohato potrite veľký plech na pečenie olivovým olejom, asi 2 polievkové lyžice. Poukladajte baklažán na plech. Posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Pečte po . . .