Tekvicová polievka



Ingrediencie: Postup:

Tekvicu aj s kôrou dôkladne umyjeme, prerežeme na dva časti, vydlabaním odstránime semienka a tekvicu nakrájame na veľké kusy. Na oleji opražíme cibuľu a tekvicu, prilejeme vývar alebo vodua uvedieme do varu. Použitie cibule nie je nutné. Osolte a varte 30min alebo až do zmäknutia tekvice. Následne rozmixujeme na hladký krém. Ak budete mať šťastie na skvelú tekvicu, nemusíte už ničím ochucovať. Ak máte radi krémovú chuť, môžete pri servírovaní polievku ozdobiť smotanou a opraženým sezamom.

Poznámka:

Vitamínovú bombu docielite pridaním lyžičky panenského tekvicového oleja do taniera.

24.1.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.