|<<            1 2           >>|
Ako si vypestovať neobmedzené množstvo kurkumy u vás doma

Ako si vypestovať neobmedzené množstvo kurkumy u vás doma

Kurkuma patrí medzi rastliny, ktorá je nenáročná na pestovanie vo vnútri domu či bytu. Nepotrebuje skoro žiadnu starostlivosť a má rada čiastočné svetlo. Môžete z nej časti odtrhnúť a zvyšok nechať v pôde ďalej rásť. Okrem toho je to užitočná liečivá rastlina, ktorú môžete použiť v mnohých receptoch. Naozaj neexistuje nič, prečo ju nepestovať doma. Táto krásna rastlina dodá vášmu domovu kus exotiky. Kurkumu je možné pestovať aj vonku, v závislosti od oblasti v ktorej žijete a aké teploty v . . .
15 spôsobov , ako zlepšiť svoje zdravie za 15 minút

15 spôsobov , ako zlepšiť svoje zdravie za 15 minút

Odhaduje sa, že na internete trávime viac ako hodinu denne. To je dosť dlhý čas. Ak by ste investovali 15 z týchto minút na aktivity podporujúce zdravie, môžete zmeniť svoj život. Tu je niekoľko nápadov: 1. Spravte si zelené smoothie – dajte špenát, kel, kokosové mlieko, banán a ananás do mixéra, dostanete antioxidačný nápoj – zelenú dobrotu. 2. Zasaďte si niečo – ak máte záhradu, choďte tam a pracujte s Vašou pôdou. Ak nemáte dostupnú žiadnu záhradu, zamerajte sa na Vašu domácnosť. Presaďte . . .
Domáce prostriedky proti plešatosti , ktoré naozaj fungujú

Domáce prostriedky proti plešatosti , ktoré naozaj fungujú

Hoci vlasy nie sú nevyhnutné pre život, ich vypadávanie znepokojí asi každého. Nachádzať chumáče vlasov na hrebeni pri česaní, môže byť pre ženy veľká psychická záťaž. Priemerný rast vlasov je o 1.2 cm za mesiac. Denne nám vypadne v priemere 70-100 prameňov vlasov, ak ich je viac, môžeme badať rednutie vlasov a lysiny. Väčšina ľudí stráca vlasy v 30. rokoch, pretože v tej dobe sa v tele menia hormóny kvôli nezdravej strave , nedostatku fyzickej aktivity a niektorým ďalším dôvodom. Príčiny . . .
15 trikov na schudnutie

15 trikov na schudnutie

Všetci vieme, že jediný spôsob, ako schudnúť, je cvičenie, a čo je dôležitejšie, jesť zdravo a primerane. Ale vedci tvrdia, že existuje niekoľko "trikov", ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť ideálnu líniu ... 1. Smiech – Je preukázané, že smiech spotrebúva kalórie. Ak sa budete srdečne smiať desať až pätnásť minút denne po dobu jedného týždňa, spálite približne 280 kalórií. 2. Ľudia, ktorí chodia raz do týždňa na akupunktúru po dobu 3 mesiacov, môžu zhodiť 2,5 kila zo svojej váhy. . . .
10 najčastejších chýb pri chudnutí

10 najčastejších chýb pri chudnutí

Pravidelne cvičíte, počítate kalórie, jete ovocie a zeleninu a aj napriek tomu sa vám zdá, že vôbec nechudnete? Je možné že ste prehliadli nejaké malé chyby? Ponúkame vám desať najčastejších chýb spolu s tipmi, ako sa im vyhnúť. 1. Produkty, ktoré obsahujú veľké množstvo kalórií Produkty, ktoré sú považované za zdravší variant nemusia hneď obsahovať menej kalórií, než nezdravé potraviny. Niektoré ovocné koktaily a šťavy často obsahujú viac kalórií. Najlepší spôsob, ako sa pozerať na . . .
10 byliniek a korenín pre smoothie

10 byliniek a korenín pre smoothie

Rozmarín: Nie veľa ľudí vie, že rozmarín obsahuje karnosolovú kyselinu a karnozol, čo sú skvelé protizápalové látky. Tieto dve zlúčeniny blokujú COX-2, čo je enzým, ktorý spôsobuje v tele bolesť a zápaly. Extraktom rozmarínu je tiež blokovaný aj oxid dusnatý, ktorý tiež hrá úlohu v zápaloch v tele. Rozmarín tiež povznáša náladu,pomáha pri migrénach a predchádza rakovine. Pridaním trochu rozmarínu do vašich koktailov alebo džúsov (1-2 lyžičky) je skvelý spôsob, ako využívať tieto výhody. . . .
Najlepšie vitamíny a doplnky pre ženy.

Najlepšie vitamíny a doplnky pre ženy.

Zatiaľ čo väčšina z vás je usilovná, čo sa týka zdravého stravovania a zabezpečenia správnych potravín vo vašej pravidelnej strave, stále je ale potrebné riešiť vitamíny vo forme doplnkov. Je to poľutovaniahodné, ale život v týchto dňoch je tak rýchly, že potraviny dnes, nie sú také isté ako včera. Doba sa mení, pôda je vyčerpaná zo svojich živín a naše životné prostredie je znečistené. Preto aj napriek vašej snahe je potrebné pre zabezpečenie optimálneho zdravia a na boj proti každodennému . . .
Základné faktory pre ploché brucho

Základné faktory pre ploché brucho

Mnoho žien trpí na brucho a všetky chcú získať pekné ploché bruško. Ak máte dostatok trpezlivosti sledovať všetky veci popísané nižšie, získate ploché bruško, ktorým sa budete môcť pýšiť aj v plavkách. Budete musieť dodržiavať tri dôležité faktory pre ploché bruško. Je to čistá strava, cvičenie a správny spánok. Možno ste už čítali veľa týkajúceho sa tejto témy. Čistá strava znamená potraviny, ktoré sú zdravé a bez nežiaducich tukov, ktoré ukladajú tuk vo vašom tele. Ako prvé, musíte . . .
10 jednoduchých spôsobov, ako urobiť vaše každodenné jedlo zdravšie a chutnejšie.

10 jednoduchých spôsobov, ako urobiť vaše každodenné jedlo zdravšie a chutnejšie.

Používajte zdravé tuky Nie všetky tuky sú zlé. Zvoľte nenasýtené tuky (napr. olivový olej) pred nasýtenými tukmi, ako je maslo. Ale používajte ich s mierou, pretože všetky tuky obsahujú dosť kalórií. Prejdite na nerafinované výrobky. Radšej si vyberte výrobky z celých zŕn ako výrobky z rafinovaných obilnín. Celé zrná, ako je hnedá ryža a celozrnná špalda, majú svoje otruby neporušené, a preto majú viac vlákniny, vitamínov skupiny B, horčík, zinok a ďalšie živiny. Jedzte viac ovocia a zeleniny . . .
42 tipov ako žiť zdravší život.

42 tipov ako žiť zdravší život.

Aký si zdravý ? Stravuješ sa zdravo ? Cvičíš pravidelne ? Piješ prinajmenšom aspoň 8 pohárov vody denne ? Myslíš že máš dostatok spánku každý deň ? Naše telo je náš chrám a musíme sa oň starať ak chceme mať zdravý život. V dnešnej dobe už aj na Slovensku žije okolo 50 percent ľudí s obezitou alebo nadváhou, a to je naozaj šialené. Myslite na svoje telo ako na fyzickú schránku, ktorá vás vezie naprieč životom. Ak ju budete opakovane ničiť nezdravým jedlom, vaša schránka sa opotrebuje veľmi . . .
|<<            1 2           >>|