10 jednoduchých spôsobov, ako urobiť vaše každodenné jedlo zdravšie a chutnejšie.

  1. Používajte zdravé tuky Nie všetky tuky sú zlé. Zvoľte nenasýtené tuky (napr. olivový olej) pred nasýtenými tukmi, ako je maslo. Ale používajte ich s mierou, pretože všetky tuky obsahujú dosť kalórií.
  2. Prejdite na nerafinované výrobky. Radšej si vyberte výrobky z celých zŕn ako výrobky z rafinovaných obilnín. Celé zrná, ako je hnedá ryža a celozrnná špalda, majú svoje otruby neporušené, a preto majú viac vlákniny, vitamínov skupiny B, horčík, zinok a ďalšie živiny.
  3. Jedzte viac ovocia a zeleniny Väčšina ľudí ich neje dostatok! Jedzte 4-13 porcií ovocia a zeleniny denne. Jedzte ovocie a zeleninu rôznych farieb, získate tak rad antioxidantov a vitamínov. Veľkosť porcie je 1/2 až 1 šálka v závislosti na ovocí alebo zelenine.
  4. Nie je to všetko o mäse Mäso je skvelým zdrojom bielkovín, ale je to tiež veľkým zdrojom nasýtených tukov. Takže jedzte malé množstvo chudého mäsa, rýb a hydiny. A ako prílohu používajte zdravú zeleninu a celozrnné výrobky.
  5. Voľte nízkotučné mliečne výrobky Mliečne výrobky ako mlieko, kyslá smotana a jogurty sú dobrým zdrojom vápnika. Vymeňte plnotučné mliečne výrobky za výrobky s nízkym obsahom tuku. Je to jednoduchý spôsob, ako znížiť objem nasýtených tukov vo vašej strave.
  6. Majte primerané porcie Aj keď by sme všetci chceli zázračné tlačítko pre reguláciu hmotnosti, všetci vieme že neexistuje. Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako riadiť príjem kalórií, je jesť zdravé a primerané porcie.
  7. Používajte sladidlá uvážlivo Cukry akéhokoľvek druhu, či kukuričný sirup, biely cukor, hnedý cukor, med atď , pridávajú do jedla výrazné množstvo kalórií bez akýchkoľvek nutričných hodnôt.
  8. Sleduj príjem sodíka Či máte vysoký krvný tlak alebo nie, je rozumné sledovať svoj príjem sodíka. Odporúčaná diétna denná dávka sodíka je menej než 2300 mg (asi 1 kávová lyžička soli).
  9. Zamerajte sa na chuť Vylepšite jedlo výraznými chuťami zdravých prísad, ako čerstvé byliny, koreniny a citrusy. Keď vaše jedlo má skvelú chuť, nie je dôvod cítiť sa ochudobnený.
  10. Buďte uvedomelý a užívajte si jedlo Rozhodnite sa uvedomelo pri výbere potravín skôr ako zoberiete to, čo je najpohodlnejšie. Skontrolujte, či je to niečo chutné a ovoňajte to. Pokiaľ si vychutnáte, čo budete jesť, budete spokojný.
14.2.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.