|<<            1            >>|
Cesnakovo-medový losos pečený v alobale
Predhrejte rúru na 200 °C. Položte veľký kus alobalu na plech tak, aby ho bolo dosť na zabalenie lososa. V miske zmiešajte med, horčicu, citrónovú . . .
Losos s koriandrovo-limetkovou omáčkou
Vyberte filé z lososa z chladničky a nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi 10 minút. Zatiaľ pripravte omáčku. Do mixéra pridáme kyslú smotanu, . . .
Grilovaný tuniak s cuketovými špagetami a bazalkovým pestom
Tuniakove steaky dáme do misy. Všetky ingrediencie na tuniaka zmiešame dokopy a vylejeme na steaky. Misu uzavrieme celofánom a dáme na hodinu do . . .
Tuniakove placky s citrónovou omáčkou
Otvoríme si konzervy s tuniakom a vylejeme z nich šťavu alebo olej. Suchého tuniaka vysypeme do stredne veľkej misky. Pridáme vajcia, citrónovú . . .
Placky z lososa a quinoy
Nasypte quinou do hrnca a zalejte dvojnásobným množstvom vody. Priveďte do varu, potom zmiernite teplotu a nechajte variť na miernom ohni asi 10 . . .
Kari-kokosové krevety
V hlbokej panvici, zohrejeme asi 2 minúty kokosový olej, pridáme cibuľu ½ lyžičky soli a za stáleho miešania podusíme, kým nezmäkne, asi 5 minút. . . .
Losos s uhorkovo reďkovkovým relishom
Predhrejte rúru na 150 stupňov. Položte lososa na plech, na ktorom je papier na pečenie a pokvapkajte ho s 2 lyžicami olivového oleja. Dochuťte ho . . .
Pečený losos a jarná cibuľka s mätovo-kaparovým pestom
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Potrite plech na pečenie olivovým olejom, dajte cibuľku na plech a pokvapkajte 2 lyžicami olivového oleja a bohato . . .
Tuniakové gule s citrónom a petržlenovou vňaťou
Zmiešajte rukami dohromady všetky prísady. Vytvorte 16 guličiek o veľkosti golfovej loptičky. Smažte tuniaka na panvici jemne potretej olivovým . . .
Losos s medovo koriandrovou polevou
Opečte semiačka koriandra na suchej teflónovej panvici pri stredne vysokej teplote. Stále miešajte až budú semiačka opražené dozlatista, cca 3 . . .
Pečený losos so šalátom z čerstvej cibule a feniklu
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Rozohrejte veľkú panvicu, pridajte 1 lyžicu oleja a krúživými pohybmi rozotrite. Položte lososa na panvicu stranou . . .
Pražma na zázvore
Cesnak a zázvor si postrúhame na kašičku, pridáme soľ, mletú papriku a olej. Rybu si očistíme od šupín, na povrchu ju pár krát priečne narežeme. . . .
Losos s mätovo pistáciovým pestom
Mätu, pistácie, cesnak a parmezán rozmixujeme v mixéri. Keď sú ingrediencie rozmixované, pomaly pridávame olivový olej. Nakoniec dochutíme soľou a . . .
Zapečená tilapia
- filety tilapie umyjeme, osušíme a rozrežeme na 4 rovnaké kúsky. Osolíme, okoreníme a z oboch strán krátko opečieme alebo ugrilujeme
- . . .
|<<            1            >>|