Cukinové brownies
Ingrediencie:
- 140g horkej čokolády na varenie, minimálne 70% kakaa
- 50g kokosového oleja
- 2 vajcia
- 90g sirupu agáve
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky mandľového extraktu
- 130g mandľovej múky
- 80g nesladeného kakaového prášku
- 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/4 lyžičky soli
- 1 a 1/2 väčšej cukety
Do malého hrnca dáme čokoládu. Do väčšieho hrnca dáme hriať vodu a hrniec s čokoládou dáme do vody a za stáleho miešania roztopíme čokoládu. Potom dáme do čokolády kokosový olej a miešame kým sa obe suroviny nespoja. Hrniec so zmesou odložíme bokom.
V malej miske skombinujeme vajcia, agáve sirup a vanilkový aj mandľový extrakt. Do tejto zmesi pridáme roztopenú čokoládu a dobre premiešame.
V stredne veľkej miske zmiešame mandľovú múku, kakaový prášok, jedlú sódu a soľ. Obe zmesi skombinujte a dobre premiešajte.
Cukiny zbavte šupky a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Čím jemnejšie bude cukina nastrúhaná, tým lepšie. Pridajte cukinu do zmesi a premiešajte.
Plech vymastite kokosovým olejom a vysypte mandľovou múkou. Dajte do neho zmes a zarovnajte ju. Pečte pri teplote 180 stupňov 25 minút. Vyberte z rúry a nechajte aspoň pol hodinu vychladnúť, až potom môžete koláč nakrájať.