Losos s koriandrovo-limetkovou omáčkou



Ingrediencie:
Na lososa:
  • 4 filety lososa (2,5 cm hrubé)
  • 1ČL pomletej rasce
  • 1/2 ČL pomletého koriandra
  • 1/8 – 1/4 ČL kajenského korenia
  • Soľ
  • Čierne korenie
Omáčka:
  • 1/2 pohára kyslej smotany
  • 2 nasekané jarné cibuľky
  • 1/2 pohára koriandra
  • 1 a 1/2 PL limetkovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky
Postup:

Vyberte filé z lososa z chladničky a nechajte odpočívať pri izbovej teplote asi 10 minút. Zatiaľ pripravte omáčku.
Do mixéra pridáme kyslú smotanu, zelenú cibuľku, koriander, limetkovú šťavu, cesnak a 1/4 ČL soli. Necháme mixovať pokým nie je koriander jemne rozomletý. Necháme bokom pri izbovej teplote, pokým pripravíme lososa.
V malej miske zmiešame rascu, koriander, kajenské korenie 1/2-3/4 lyžičky soli a 1/2 lyžičky čierneho korenia. Obe strany lososa poutierajte suchou papierovou utierkou. Obe strany rovnomerne posypte pripravenou zmesou a jemne rozotrite. Rozohrejte olej na panvici na stredne vysokú teplotu a dajte lososa pražiť z každej strany približne 4 minúty, alebo pokým nie je každá strana zlatohnedá.
Podávajte teplé, poliate s koriandrovo-limetkovou omáčkou.

3.7.2017

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.