Chorvátske rožky zo špaldovej múky



Ingrediencie:
Cesto:Na posypanie (čo vám chutí): Postup:

Zo surovín klasickým spôsobom si spravíme kysnuté cesto. Keď cesto pekne vykysne, spravíme si z neho 27ks malých loptičiek, ktoré necháme zase trochu vykysnúť. Keď sú loptičky vykysnuté, každú loptičku rozvaľkáme asi na dĺžku 20 cm a na šírku rožka. Cesto začneme zamotávať ako koberec a trošku ho naťahovať do šírky aby sa zachovala dĺžka rožka. Keď sú všetky loptičky takto zamotané dáme ich na plech s papierom na pečenie a necháme ich zase chvíľku (cca 10min) vykysnúť. Potom ich potrieme vyšľahaným žĺtkom a posypeme s tým čo máme radi (ja momentálne ničím) Dáme piecť na 220 stupňov po dobu 10-12 minút. Keď je pečivo upečené necháme vychladnúť a môžeme papať.

13.2.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.