Chorvátske rožky zo špaldovej múky


- 1 kg hladká špaldová múka
- 6 dcl mlieko - vlažné
- 2,5 dcl olej
- 80 g čerstvé droždie
- 25 g soľ
- 1 KL hnedý cukor
- 1 žĺtok na potretie
Zo surovín klasickým spôsobom si spravíme kysnuté cesto. Keď cesto pekne vykysne, spravíme si z neho 27ks malých loptičiek, ktoré necháme zase trochu vykysnúť. Keď sú loptičky vykysnuté, každú loptičku rozvaľkáme asi na dĺžku 20 cm a na šírku rožka. Cesto začneme zamotávať ako koberec a trošku ho naťahovať do šírky aby sa zachovala dĺžka rožka. Keď sú všetky loptičky takto zamotané dáme ich na plech s papierom na pečenie a necháme ich zase chvíľku (cca 10min) vykysnúť. Potom ich potrieme vyšľahaným žĺtkom a posypeme s tým čo máme radi (ja momentálne ničím) Dáme piecť na 220 stupňov po dobu 10-12 minút. Keď je pečivo upečené necháme vychladnúť a môžeme papať.