Tuniakove placky s citrónovou omáčkou



Ingrediencie:
  • 250g tuniaka v konzerve (vo vlastnej šťave alebo v olivovom oleji)
  • 2 vajcia
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 2 ČL dijónskej horčice
  • 2 PL ľanových semiačok
  • štipku čierneho korenia
  • kokosový olej na vyprážanie
  • losos vo vlastnej šťave
Na citrónovú omáčku: Postup:

Otvoríme si konzervy s tuniakom a vylejeme z nich šťavu alebo olej. Suchého tuniaka vysypeme do stredne veľkej misky. Pridáme vajcia, citrónovú šťavu, dijónsku horčicu, pomleté ľanové semiačka a korenie. Dôsledne premiešame pokiaľ sa nám suroviny nespoja. Na stredne rozohriatu panvicu dáme 1-2 lyžice kokosového oleja a necháme ho roztopiť. Lyžicou naberieme tuniakovú zmes a na panvici vytvoríme malú placku. Zo zmesi by sme mali spraviť 8 placiek. Placky pražíme z každej strany približne 3 minúty.
Na citrónovú omáčku. Na panvici rozpustíme trošku kokosového oleja. Opražíme na ňom šalotku a cesnak. Potom pridáme citrónovú šťavu a dijónsku horčicu. Znížime teplotu a pomaly pridáme kokosové mlieko, soľ, korenie a arrowroot. Miešame pokiaľ zmes nezhustne a nie je hladká – približne 5 minút. Omáčku dajte na placky.
Na vrch dajte trošku lososa vo vlastnej šťave.

16.3.2014

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.