Studená uhorkovo-mätová polievka



Ingrediencie: Postup:

V kuchynskom robote pomelieme uhorky s paprikou do hrubej pasty. Potom pridáme mätu a cesnak, a necháme ešte 15 sekúnd miešať. Túto zmes dajte do hlbokej misky a dôkladne premiešajte so studeným cmarom. Pridajte ocot, 1/2 šálky studenej vody, a štipku čierneho korenia a odložte polievku vo vzduchotesnej nádobe do chladničky. Keď bude polievka dostatočne vychladená, vyberte ju z chladničky, dochuťte soľou a môžete podávať v miskách. Je neuveriteľné, že táto nenáročná zelenina ako je obyčajná uhorka(ktorá tiež spadá aj do kategórie ovocia), môže byť použitá do studenej polievky. S nízkotučným cmarom je naozaj chutná, a použitím ho v tejto polievke prináša potrebné mliečne proteíny a dáva do polievky impulz lepšej chute. Takisto papriky sú tiež bohaté na vitamín C.

Poznámka:

Čo je to cmar?: Tradičný cmar je mliečny výrobok, ktorý vzniká ako druhotný produkt pri mútení masla. Alternatívne sa vyrába kysnutím mlieka, prípadne mlieka zmiešaného s pravým cmarom. Má mierne kyslú chuť a používa sa aj v kozmetike.

Uhorky sú v podstate odporúčané každou diétou na chudnutie, Majú naozaj málo kalórií a pomáhajú udržať pocit plného žalúdka niekoľko hodín. Obsahujú vysoké množstvo draslíka, a malé množstvo vitamínu C, ktoré ich robia skvelým doplnkom akémukoľvek šaláta. Uhorka tiež ochladzuje telo a upokojuje pokožku. Taktiež silno hydratujú kožu, takže sa často používajú na odstránenie tmavých kruhov pod očami a na zníženie opuchu kože.

15.2.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.