Reďkovkovo quinoový šalát s pistáciami a grilovaným bylinkovým kuracím mäsom
Ingrediencie:
- 200g quinoa
- 600ml vody
- 12 reďkoviek, pokrájaných na štvrtiny
- 12 cherry paradajok dieťa viniča, pokrájané na štvrťky
- 2 hrste čerstvo nasekanej petržlenovej vňate, mäty a koriandra
- Šťava z 2 limetiek
- 1 hrsť olúpaných, nesolených pistácií, opečených na suchej panvici
- Soľ a korenie
- 2 plátky kuracích pŕs bez kože
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- Semená z 1 granátového jablka (voliteľne)
Aby sme uvarili quinou, dáme do panvice vodu s quinoou, privedieme k varu a dusíme s vekom 15-20 minút, pokým sa nevyparí všetka voda. Potom stiahneme panvicu z ohňa a necháme vychladiť.
Po vychladnutí pridáme reďkovky, paradajky, bylinky, limetkovú šťavu, pistácie, soľ a korenie.
Rozohrejeme grilovaciu panvicu. Prekrojte každý plátok kuracích pŕs pozdĺžne na dve časti. Potom každý kúsok vyklepte pod fóliou na hrúbku max 1/2 centimetra. Potrieme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.
Opečte kuracie plátky na grilovacej panvici z každej strany 2-4 minúty. Hotové kuracie prsia posypeme petržlenovou vňaťou a nakrájame na tenké prúžky.
Dajte kopček quinoi na veľký tanier, na vrch dajte prúžky kuraťa a posypte semiačkami granátového jablka.