Pečené pirohy plnené s feta syrom


- 250 g masla
- 200 g gréckeho jogurtu
- 1/2 ČL soľ
- 380 g hladkej špaldovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ks vajce (na potretie)
- 250 g syra feta
- 1 ks vajce
- korenie štyroch farieb
Najprv vyšľaháme samotné maslo. Potom k nemu pridáme jogurt, soľ a všetko spolu premiešame. Na koniec pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Spracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na 1/2 hodinu do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku. Feta roztlačíme tlačítkom na zemiaky, pridáme rozšľahané vajíčko a korenie. Do plnky môžete tiež použiť bryndzu. Odležané cesto rozvaľkáte na hrúbku asi 3 mm. Okrúhlou formičkou povykrajujte krúžky a na každý kúsok dajte za malú lyžičku plnky. Pirohy prehnite na polovičku, dobre uzavrite a vrchnú časť potrite rozšľahaným vajíčkom. Pirohy pečte vo vyhriatej rúre 200C 15 minút.