Pečené baklažány s paradajkami a mätou



Ingrediencie:
  • 1 - 2 polievkové lyžice olivového oleja, plus 4 ďalšie lyžice
  • 700 g baklažánu (asi 2 stredné ), nakrájané na 2 až 2,5 cm plátky
  • 60 g (1/2 šálky) ricotty, nakrájanej na malé kocky
  • 2 lyžice kapary, odkvapkanej
  • 1/3 šálky jemne nakrájanej červenej cibule
  • 3 paradajky zbavené jadierok, nakrájané na kocky
  • 3 lyžice nasekaných lístkov čerstvej mäty
  • 2 lyžičky červeného vínneho octu
  • Čerstvo mleté čierne korenie
Postup:

Predhrejte rúru na 150 stupňov. Bohato potrite veľký plech na pečenie olivovým olejom, asi 2 polievkové lyžice. Poukladajte baklažán na plech. Posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Pečte po dobu 15 až 20 minút. Opatrne otočte každý kus: spodná strana by mala byť nadutá, tmavá a trochu opuchnutá a mala by sa dať uvoľniť z panvice bez námahy. Ak nie sú ešte upečené, nechajte ich piecť dlhšie. Akonáhle ich prevrátite, posypte ich znova soľou a čerstvo mletým čiernym korením a vráťte panvicu späť do rúry na ďalších 10 - 12 minút alebo pokiaľ nebude spodná strana prepečená tak isto ako vrchná.

. Medzitým si namiešajte ricottu, kapary, cibuľu, paradajky, mätu, ocot a zvyšné 4 lyžičky olivového oleja v malej miske. Vzhľadom na to, že ricotta je dosť slaná, nie je dôvod viac soliť, poprípade iba štipkou soli. Ak vám to vyhovuje môžete pridať viac octu, poprípade viac čerstvého čierneho korenia.

Keď je baklažán hotový, poukladajte ho na servírovací tanier, lyžicou dajte na každý kus baklažánu spravený šalát a podávajte. Treba jesť okamžite.

2.3.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.