Kari-kokosové krevety



Ingrediencie:
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžica mletého koriandra
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/8 lyžičky kajenského korenia
  • 1 polievková lyžica mletého cesnaku
  • 1 lyžica čerstvého zázvoru mletého
  • 1/2 konzervy, plnotučné, nesladené kokosové mlieko
  • 24 ks veľkých surových kreviet - lúpané
Postup:

V hlbokej panvici, zohrejeme asi 2 minúty kokosový olej, pridáme cibuľu ½ lyžičky soli a za stáleho miešania podusíme, kým nezmäkne, asi 5 minút. Medzitým v miske zmiešame koriander, rascu, kurkumu, čierne korenie, kajenské korenie a zostávajúcu lyžičku soli. Zmes vysypeme na panvicu, pridáme cesnak a zázvor. Za stáleho miešania varíme ďalšiu minútu. Vmiešame kokosové mlieko a privedieme do varu. Nakoniec pridáme krevety a varíme odokryté asi 5 minút, kým sa krevety jemne neopečú, občas miešame.

30.7.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.