Rozhovor s Mimi Kirk

Pocit, že je vám 20 rokov vo veku 73, je celkom úžasná vec ...

Nedávno zvolená najviac sexy vegetariánka Mimi Kirk dáva nádej pre tisícky žien po celom svete. Ako to robí? No, ona to pripisuje jej životnému štýlu jedenia surových potravín. (Raw food – surová strava, alebo žívá, organická, nevarená. V tomto článku budeme používať slovíčko surová) Ľudia z celého sveta sa teraz inšpirujú touto neuveriteľnou ženou. Mimi nám ukazuje, ako jesť lahodné a zdravé surové potraviny . Surová strava je pre vás lepšia, tvrdí Mimi, a okrem toho to dokazujú aj výskumy. Možno sa vám nebude chcieť, aby ste sa stali rovno začiatočníkom v jedení tejto stravy, ale budete určite chcieť vyskúšať niektoré z jej lahodných receptov. Môžete si kúpiť jej knihu „Live RAW“ alebo pozrieť jej klipy s receptami na YouTube.

Prečo robíte to, čo robíte?

Má to viac ako jeden dôvod.
1. Chcela som byť súcitná k zvieratám, tak som ich prestala jesť v mojich 30-tich rokoch.
2. Chcem žiť dlhý, zdravý život, bez dedičných chorôb mojej rodiny, ktoré so sebou nesie, a tak som prijala diétu surovej stravy, a funguje to. Takisto som sa chcela zbaviť vysokého krvného tlaku, vysokého cholesterolu, a bolesti artritídy, ktorú som začala cítiť vo svojich kĺboch.
3. Mojím cieľom v živote je pomáhať druhým byť zdraví, ako som ja, tak snaď budem príkladom aby som splnila tento účel.

Čo je najlepšia časť na vašej práci?

Ja nepovažujem to čo robím za prácu, je to skôr ako vášeň, a najlepšie je, keď počujem ľudí ktorí mi hovoria, že zmenili svoje stravovacie návyky viac k zdravšiemu životnému štýlu. Počula som všetky druhy úspečných príbehov každý deň, čítam stovky e-mailov a dostávam stovky žiadostí na Facebooku. Vidím, ako rýchlo sa tento spôsob stravovania šíri po celom svete.

Máte konkrétnu skúsenosť, s ktorou by ste sa chceli s nami podeliť ?

Môj priateľ a ja sme cestovali v Taliansku. Každý deň sme išli na malom člne okolo ostrova. Za nami sedel pár z Anglicka. Zapojili sme sa do rozhovoru a žena nám povedala, že to bude ich posledný výlet do Talianska. Spýtala som sa jej prečo, a ona povedala, "obaja máme 60 rokov, takže cestovanie je pre nás fyzicky náročné." Bola som šokovaná že to počujem, vtedy som mala 70 rokov, a nikdy ma ani nenapadlo, že by som sa do Talianska už nidky nevrátila.
To, čo som si uvedomila, v tom okamihu, je to, že naša myseľ a telo sú spojené. Ak si poviete, že ste starý, naplníte tú myšlienku, taktiež ak nechcete venovať pozornosť svojmu zdraviu a tomu čo jete, tak potom sa ani nenazdáte a choroba sa bude na vás plížiť. Nedávno som sa stretla s mužom, ktorý má 110 rokov, chodí na 2 hodinové prechádzy každý deň, a povedal, že by si mohol budúci rok otvoriť reštauráciu. Tiež sa stravuje stravou založenou na rastlinách, tak ako ja. Udržať našu myseľ mladú, je veľký základ proti stárnutiu.

Ak by ste sa mohli vrátiť v čase, do doby keď ste mali 20 rokov a mohli si dať nejakú radu - čo by to bolo?

Relaxuj, užívaj si každú minútu života, všetko bude v poriadku. Všetko, čo sa vám stane, bude z nejakého dôvodu. Útrapy sa premenia na cenné ponaučenia. Ži z radosti, a buď vďačná za to, čo v živote dostaneš. Nestrácaj čas na stres, pretože v starších rokoch si ani nebudeš pamätať, kvôli čomu si sa niekedy stresovala. Uisti sa, že miluješ samú seba.

Ďakujem vám Mimi za krásny rozhovor!

24.1.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.