Grilovaný tuniak s cuketovými špagetami a bazalkovým pestom
Ingrediencie:
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL čerstvého zázvoru
- 1 ČL sušeného rozmarínu
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- 1/2 PL šťavy z limetky
- 2 (2,5 cm hrubé) steaky tuniaka
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 poháre čerstvej bazalky
- 1/2 pohára a 1 PL extra panenského olivového oleja
- 1/2 pohára nasekaných vlašských orechov
- himalájska soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 230g špargle
- 3 stredné cukiny
Tuniakove steaky dáme do misy. Všetky ingrediencie na tuniaka zmiešame dokopy a vylejeme na steaky. Misu uzavrieme celofánom a dáme na hodinu do ľadničky. Po hodine môžeme tuniaka ugrilovať, z každej strany cca 3 minúty.
Pripravíme si pesto, do mixéra dáme 3 strúčiky cesnaku, bazalku, 1/2 pohára olivového oleja, vlašské orechy, soľ a čierne korenie. Mixujeme pokým nedostaneme jemnú pastu.
Rozohrejeme panvicu, dáme na ňu lyžicu olivového oleja a zohrejeme ho. Pridám strúčik cesnaku a minútu ho restujeme. Pridáme špargľu a restujeme ju cca 5 minút. Medzitým si dáme zohriať vodu vo väčšom hrnci. Cukinu narežeme na špagety pomocou spiralizéra a dáme do vriacej slanej vody povariť na 2 -3 minúty. Vyberieme, necháme scediť a vysušíme papierovou utierkou
NA tanier dajte špargľu, cuketu a na vrch bazalkové pesto. Nakoniec pridajte tuniaka a servírujte.
Mňam, toto bolo fajnové
Reagovať | 3. 10. 2016, 14:17:11