Grilovaný tuniak s cuketovými špagetami a bazalkovým pestom



Ingrediencie:
Na tuniaka:
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL čerstvého zázvoru
  • 1 ČL sušeného rozmarínu
  • 1 PL extra panenského olivového oleja
  • 1/2 PL šťavy z limetky
  • 2 (2,5 cm hrubé) steaky tuniaka
Na zeleninu:
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 poháre čerstvej bazalky
  • 1/2 pohára a 1 PL extra panenského olivového oleja
  • 1/2 pohára nasekaných vlašských orechov
  • himalájska soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 230g špargle
  • 3 stredné cukiny
Postup:

Tuniakove steaky dáme do misy. Všetky ingrediencie na tuniaka zmiešame dokopy a vylejeme na steaky. Misu uzavrieme celofánom a dáme na hodinu do ľadničky. Po hodine môžeme tuniaka ugrilovať, z každej strany cca 3 minúty.
Pripravíme si pesto, do mixéra dáme 3 strúčiky cesnaku, bazalku, 1/2 pohára olivového oleja, vlašské orechy, soľ a čierne korenie. Mixujeme pokým nedostaneme jemnú pastu.
Rozohrejeme panvicu, dáme na ňu lyžicu olivového oleja a zohrejeme ho. Pridám strúčik cesnaku a minútu ho restujeme. Pridáme špargľu a restujeme ju cca 5 minút. Medzitým si dáme zohriať vodu vo väčšom hrnci. Cukinu narežeme na špagety pomocou spiralizéra a dáme do vriacej slanej vody povariť na 2 -3 minúty. Vyberieme, necháme scediť a vysušíme papierovou utierkou
NA tanier dajte špargľu, cuketu a na vrch bazalkové pesto. Nakoniec pridajte tuniaka a servírujte.

24.5.2015

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Janka
Mňam, toto bolo fajnové
Reagovať | 3. 10. 2016, 14:17:11