Grilovaný tuniak s cuketovými špagetami a bazalkovým pestom
	
	- 1 strúčik cesnaku
 - 1 ČL čerstvého zázvoru
 - 1 ČL sušeného rozmarínu
 - 1 PL extra panenského olivového oleja
 - 1/2 PL šťavy z limetky
 - 2 (2,5 cm hrubé) steaky tuniaka
 
- 4 strúčiky cesnaku
 - 3 poháre čerstvej bazalky
 - 1/2 pohára a 1 PL extra panenského olivového oleja
 - 1/2 pohára nasekaných vlašských orechov
 - himalájska soľ
 - čerstvo pomleté čierne korenie
 - 230g špargle
 - 3 stredné cukiny
 
Tuniakove steaky dáme do misy. Všetky ingrediencie na tuniaka zmiešame dokopy a vylejeme na steaky. Misu uzavrieme celofánom a dáme na hodinu do ľadničky.  Po hodine môžeme tuniaka ugrilovať, z každej strany cca 3 minúty.
Pripravíme si pesto, do mixéra dáme 3 strúčiky cesnaku, bazalku, 1/2 pohára olivového oleja, vlašské orechy, soľ a čierne korenie. Mixujeme pokým nedostaneme jemnú pastu. 
Rozohrejeme panvicu, dáme na ňu lyžicu olivového oleja a zohrejeme ho. Pridám strúčik cesnaku a minútu ho restujeme. Pridáme špargľu a restujeme ju cca 5 minút. Medzitým si dáme zohriať vodu vo väčšom hrnci. Cukinu narežeme na špagety pomocou spiralizéra a dáme do vriacej slanej vody povariť na 2 -3 minúty. Vyberieme, necháme scediť a vysušíme papierovou utierkou
NA tanier dajte špargľu, cuketu a na vrch bazalkové pesto. Nakoniec pridajte tuniaka a servírujte.  
		
 
	
Mňam, toto bolo fajnové