Grilované avokádo plnené paradajkovou salsou
	
	- 1 strúčik cesnaku
 - 2 lyžice extra panenského olivového oleja a trochu na paradajky
 - 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
 - 3 avokáda
 - morská soľ
 - hrubo mleté čierne korenie
 - 18 cherry paradajok
 - 2 čili papričky, zbavené semien a natenko pokrájané
 - 2 lyžice hrubo nasekaných listov koriandra
 - šľahačka
 
Pripravte gril na priame grilovanie na stredne silný oheň.
Pretlačte strúčik cesnaku do stredne veľkej misy. Pridajte olej a citrónovú šťavu a premiešajte dohromady. Rozpoľte avokádo a vyberte kôstku. Natrite olejom každú polovicu avokáda, ale dajte pozor aby vám olej neostal v jamke po kôstke, pri grilovaní by olej spôsoboval vzplanutia ohňa. Ak to robíte na grilovacej panvici, tak nevadí. Avokáda bohato osolíme a okoreníme.
Cherry paradajky napichneme na ihlicu a pokropíme olivovým olejom. Dochutíme soľou.
Umiestnite avokádo na gril prerezanou stranou smerom dole. Vedľa pridajte paradajky. Grilujte 4 až 5 minút, paradajky raz pretočte.. Avokádo by malo mať peknú mriežku po grile a koža na paradajkách jemné pľuzgiere. Potom dajte všetko z grilu dole.
Nakrájajte paradajky na polovičky alebo štvrtiny. Pridajte ich do kvapaliny v mise. . Pridajte čili a koriander pre dokončenie paradajkovej salsy.
Lyžičkou napĺňajte každú polku avokáda paradajkovou salsou a dochuťte s trochou soli. Zdobíme s kôpkou kyslej smotany. Podávame teplé.