Gnocchi z tekvice hokaido



Ingrediencie: Postup:

Tekvicu umyjeme, zbavíme ju semienok, šupku ponecháme. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Tekvicu nakrájame na menšie kúsky a dáme ju na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a necháme ju piecť asi tak hodinu. Kúsky upečenej a teplej tekvice dáme do misky a ručným mixérom rozmixujeme na pyré. Osolíme, pridáme muškátovy orech, škoricu a vajíčko a zamiešame. Postupne pridávame múku. Cesto by malo byť ľahko lepkavé a celistvé. Tiež by sa nám mali ľahko z cesta tvoriť guličky. Pozor aby ste neprisypali múky viac, potom by neboli mäkké.

Z cesta utrhujeme menšie guličky a tvarujeme gnocchi. Potom do stredu nich rypneme vidličkou a dáme variť do vriacej vody. Nedajte ich variť všetky naraz, gnocchi potrebujú priestor na varenie . Keď vyplávajú na povrch sú hotové a môžme podávať s obľúbenou omáčkou.

2.6.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Michal
Tak tento víkend sme to robili a k tomu len taka smotanová omáčka so zeleným pestom a grilovaným lososom, ktorého sme potom pokrájali na malé kúsky do tej omáčky. A bolo to fenomenálne :D
Reagovať | 22. 7. 2013, 12:50:37