Zajac dusený v pive



Ingrediencie:
  • 600 g zajac (králik)
  • soľ
  • čierne korenie
  • 50 ml olivový olej
  • 2 šalotky
  • 5-10 strúčikov cesnaku
  • 300 ml pivo tmavé
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 250 g šampiňóny
  • pažítka čerstvá
  • 300 g zemiaky varené
  • 70 g múka hladká špaldová
  • 2 ks väčšej cibule
  • 3-4 ks mrkvy
  • 4 ks žĺtky
  • 100g oravskej slaniny
Postup:

Zajaca umyjeme, okoreníme, osolíme a sprudka opečieme. Šalotku a cesnak orestujeme na olivovom oleji, pridáme nakrájanú mrkvu, zarestujeme paradajky z konzervy a zalejeme tmavým pivom. Do tohto základu pridáme opečeného zajaca a pomaly dusíme približne 1,5 hodiny.

Šampiňóny nakrájame na mesiačiky a orestujeme do zlatista, pridáme nasekanú pažítku. Na takto pripravené šampiňóny ukladáme zajaca a prelejeme rozmixovanou šťavou, v ktorej sme dusili zajaca.

Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme žĺtky, soľ, korenie a hladkú múku a spravíme jemné cesto. Opražíme cibuľu spolu s oravskou slaninkou nakrájanou na malé kocočky. Cesto rozvaľkáme, naplníme opraženou cibuľou so slaninkou, do ktorej sme pridali pažítku a zrolujeme do závinu. Závin potrieme žĺtkom a dáme do rúry piecť pri 175 °C približne 35 minút.

4.2.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.