-
Avokádo poriadne roztlačte vydličkou na kašu, pridajte kakao a med (sirup z agáve) a dokladne premiešajte. . . .
-
Na rozohriaty gril položíme plátky melónu. Grilujeme asi 4 minúty – kým je melón ľahko pripečený, otočíme asi v polovici grilovania. Šalát rozdelíme na veľké servírovacie taniere, vo veľkej mise . . .
-
Pšeno poriadne prepláchneme, aby nebolo horké. Dáme ho variť do vody v pomere 1 diel pšena, 2 diely vody. Privedieme do varu, trošičku osolíme. Stiahneme oheň na minimum a varíme pod pokrievkou 15-20 . . .
-
Kurkuma patrí medzi rastliny, ktorá je nenáročná na pestovanie vo vnútri domu či bytu. Nepotrebuje skoro žiadnu starostlivosť a má rada čiastočné svetlo. Môžete z nej časti odtrhnúť a zvyšok nechať v . . .
-
Pripravte gril na priame grilovanie na stredne silný oheň.
Pretlačte strúčik cesnaku do stredne veľkej misy. Pridajte olej a citrónovú šťavu a premiešajte dohromady. Rozpoľte avokádo . . .
-
Veľa ľudí má problém pri varení z receptov, kde sa uvádza množstvo ako tekutina, presnejšie povedané v mernej jednotke „pohár“ alebo „šálka“. Je pravda, že niektoré potraviny v pevnom (sypkom) stave . . .
-
Najprv si roztopíme kokosový olej. Najlepšie nabrať do väčšej misky nabrať horúcu vodu a do nej ponoriť menšiu misku s kokosovým olejom. Nechať ho rozpustiť pokiaľ nebude olej tekutý. Takto si olej . . .
-
Cesto: bielky vyšľaháne s prebio sweet, pridáme žĺtky. Varechou zľahka zamiešame preosiate kakao so sódou. Cesto rozdelíme na dve časti, rozotrieme ho na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C . . .
-
Krátky úvod do histórie cukru
Dlhé stáročia ľudia sladili jedlá len medom a prírodnými šťavami. Cukor vo výraznej miere prerazil až v 19. storočí. Vtedy prišli nové technológie, ktoré umožnili jeho . . .
-
Sušienky rozdrvíme a pridáme rozpustené maslo. Zmes roztlačíme na tortovú formu vystlanú alobalom. Dáme nad paru rozpustiť čokoládu. Zatiaľ si v miske rozmiešame tvaroh s pridaním šľahačky. Keď sa . . .