-
Vo veľkom hrnci si uvaríme penne v slanej vode, pokiaľ nebudú al dente. Do veľkej servírovacej misky si rozdrobíme kozí syr, pridáme nakrájanú rukolu (aj so stonkou), na štvrtky nakrájané cherry . . .
-
Najskôr sa budeme zaoberať obilninami. Medzi obilniny zaraďujeme pšenicu (špaldu), ovos, jačmeň, žito, proso, ryžu, kukuricu, ale aj pohánku, quinou a amarant, ktorý síce botanicky patrí do inej . . .
-
Beh je v podstate bratranec chôdze. Áno, beh je skvelý, ale po pravde povedané, tak isto je skvelá aj chôdza. A myslím si, že chôdza je naozaj úžasná. Pýtate sa prečo? Vzhľadom k tomu, že ak sa . . .
-
Špenát si pripravíme na pare, cca 10 minút. Keď je hotový, vyžmýkame z neho prebytočnú vodu. Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme na hladké cesto. Zmes by mala byť ako na klasické palacinky, . . .
-
Kurkuma patrí medzi rastliny, ktorá je nenáročná na pestovanie vo vnútri domu či bytu. Nepotrebuje skoro žiadnu starostlivosť a má rada čiastočné svetlo. Môžete z nej časti odtrhnúť a zvyšok nechať v . . .
-
Naši predkovia jedávali strukoviny takmer denne. V dnešnej dobe na ne buď zabúdame alebo sa im zámerne vyhýbame. Bojíme sa dlhého varenia, mnohohodinového namáčania a hlavne nadúvania. Ale nemali by . . .
-
Dajte dužinu z kokosového orecha, grapefruit a mango do odšťavovača a odšťavte. Do tejto šťavy potom nalejte kokosovú vodu z orecha. . . .
-
Odrežeme vrch paradajky a vnútro vydlabeme. Ak vám paradajka nestojí, môžete zo spodu trošku zrezať, ale len trošku aby ste nepoškodili dno. Na dno nasypte pol lyžičky talianskych byliniek, pridajte . . .
-
Brezový cukor je druh prírodného cukru. Vzhľadovo aj chuťovo je takmer rovnaký ako klasický kryštálový cukor, ale jeho fyziologický vplyv na ľudský organizmus je výrazne odlišný. Z konzumácie . . .
-
Predhrejte rúru na 220 stupňov. Dajte špargľu, mrkvu, cibuľu a cukety do veľkej misy a dobre ich premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. Dajte zmes na plech a pečte 20 minút. Po desiatich . . .