Pečené kuracie prsia s fazuľkami a horčicovou omáčkou
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 300 g mrazenej zelenej fazuľky
- grilovacie korenie
- korenie gyros
- 100 ml vody
- olivový olej
- 1 PL kokosového oleja
- 1 PL celozrnnej špaldovej múky
- 200 ml mlieka
- 3 PL pomarančovej šťavy
- 1 ČL medu
- 2 PL dijonskej horčice
- 2 PL celozrnnej horčice
- soľ
- mleté čierne korenie
Očistené kuracie prsia okoreňte grilovacím korením a korením gyros. Na malom množstve olivového oleja prudko opečte mäso cca 5 minút z obidvoch strán. Potom ho preložte do zapekacej misy, podlejte výpekom a vodou. Prikryte pekáč alobalom, vložte do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečte 20 minút. Zelenú krátko orestujte na panvici krátko, podlejte trochou vody a duste do mäkka.
Horčicová omáčka: Všetky suroviny dajte do menšieho hrnca a za stáleho miešania nechajte prejsť varom. Keď bude omáčka hustá, odstavte sporák, okoreňte a osoľte. Omáčkou prelejte mäso a podávajte so zelenou fazuľkou.