Makovo-jablkový koláčik



Ingrediencie: Postup:

Na prípravu koláčiku použijeme malý plech, prípadne väčšiu zapekaciu misu. Najskôr zmiešame sypké prísady - obe múky, mak a xylitol. 1/3 sypkej zmesi nasypeme na spodok plechu, dáme na ňu polovicu strúhaných jabĺk, potom znova 1/3 sypkej zmesi, druhú polovicu jabĺk a nakoniec poslednú tretinu sypkej zmesi. Na záver po celom povrchu rozkrájame maslo a dáme piecť. Pečieme asi 60 minút pri teplote 160 stupňov.

Poznámka:

Ľanovú múku získate rozomletím ľanových semiačok v mlynčeku na kávu. Odporúčame zomlieť aj xylitol, aby z neho vznikol práškový xylitol.

14.1.2014

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.