Pečené zemiaky plnené zeleninou
Ingrediencie:
- 4 veľké zemiaky
- 1 jemne nasekaná paradajka
- 1 jemne nakrájaná cibuľa
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 8 lyžíc kyslej smotany
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/4 šálky petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
Predhrejte rúru na 180 stupňov, na plech položte papier na pečenie. Umyte zemiaky a prekrojte ich na polovicu. Vydlabte zemiakové polovičky, tak aby ste ich mohli napĺňať. Vydlabanú časť zemiakov nakrájame a zmiešame s paradajkami, cibuľou, olivovým olejom, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Zmes rovnomerne naplníme do zemiakov a dáme ich piecť do rúry na 30 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú. Vyberieme z rúry zemiaky, posypeme parmezánom na každej polovici a nakoniec dáme lyžicu kyslej smotany a podávame.