-
Mlieko ohrejeme max. na 40 stupňov, osladíme, rozdrobíme kvasnice a necháme stáť v teple, kým kvasnice vyplávajú na hladinu. Preosiatu múku osolíme, vmiešame mlieko s kvasnicami a vajce. Cesto . . .
-
Zo všetkých ingrediencií vymiešame cesto a dáme piecť do rúry na 200 stupňov 30-40 minút. Poprípade môžete použiť domácu pekárničku na chleba. . . .
-
Všetky ingrediencie odšťaviť cez odšťavovač. . . .
-
Dajte quinou a vodu do panvice a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a zakryté duste asi 15 minút, alebo kým quinoa nie je uvarená. Zložte veko, pomiešajte quinou s vidličkou a nechajte vychladnúť . . .
-
Tekvica Hokkaido má sýtu sladkú chuť a pomáha pri čistení organizmu. Používa sa pri poruchách funkcie žalúdku, ochorenia sleziny. Je vynikajúca pre diabetikov. Obsahuje provitamín A - beta karotén a . . .
-
Krátky úvod do histórie cukru
Dlhé stáročia ľudia sladili jedlá len medom a prírodnými šťavami. Cukor vo výraznej miere prerazil až v 19. storočí. Vtedy prišli nové technológie, ktoré umožnili jeho . . .
-
Predhrejte rúru na 150 stupňov. Položte lososa na plech, na ktorom je papier na pečenie a pokvapkajte ho s 2 lyžicami olivového oleja. Dochuťte ho soľou a korením. Lososa pečte približne 8 až 10 . . .
-
Opečte semiačka koriandra na suchej teflónovej panvici pri stredne vysokej teplote. Stále miešajte až budú semiačka opražené dozlatista, cca 3 minúty. Dajte ich preč z tepla a nechajte vychladnúť. . . .
-
Predhrejte rúru na 220 stupňov. Dajte špargľu, mrkvu, cibuľu a cukety do veľkej misy a dobre ich premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. Dajte zmes na plech a pečte 20 minút. Po desiatich . . .
-
Cesnak a zázvor si postrúhame na kašičku, pridáme soľ, mletú papriku a olej. Rybu si očistíme od šupín, na povrchu ju pár krát priečne narežeme. Potrieme marinádou z vonku aj z vnútra. Necháme ju cez . . .