-
Do stredne veľkej misy pridajte: cícerovo fazuľovú múku, stéviu, proteínový prášok, prášok do pečiva a sódu. Odložte misu bokom. Rozpoľte avokádo, odstráňte jadro a lyžičkou vydlabte avokádo do . . .
-
Pšeno poriadne prepláchneme, aby nebolo horké. Dáme ho variť do vody v pomere 1 diel pšena, 2 diely vody. Privedieme do varu, trošičku osolíme. Stiahneme oheň na minimum a varíme pod pokrievkou 15-20 . . .
-
Predhrejte rúru na 220 stupňov. Dajte špargľu, mrkvu, cibuľu a cukety do veľkej misy a dobre ich premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. Dajte zmes na plech a pečte 20 minút. Po desiatich . . .
-
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Rozohrejte veľkú panvicu, pridajte 1 lyžicu oleja a krúživými pohybmi rozotrite. Položte lososa na panvicu stranou bez kože a opražte dozlatista (približne 3 minúty). . . .
-
Opečte semiačka koriandra na suchej teflónovej panvici pri stredne vysokej teplote. Stále miešajte až budú semiačka opražené dozlatista, cca 3 minúty. Dajte ich preč z tepla a nechajte vychladnúť. . . .
-
šalát:
Zohrejeme nepriľnavú panvicu. Dáme píniové oriešky na pár minút na panvicu, kým trošku nezhnednú (nepoužívajte olej alebo niečo iné). Nakrájame kurča na malé kocky a ochutíme nejakým . . .
-
Dajte všetky prísady do mixéra a mixujte pokiaľ nebude kokteil hladký a krémový. Potom okoštujte a a k je treba môžete dochutiť podľa seba ďalšími papričkami, cibuľou, limetkovou šťavou alebo soľou. . . .
-
Najskôr sa budeme zaoberať obilninami. Medzi obilniny zaraďujeme pšenicu (špaldu), ovos, jačmeň, žito, proso, ryžu, kukuricu, ale aj pohánku, quinou a amarant, ktorý síce botanicky patrí do inej . . .
-
- filety tilapie umyjeme, osušíme a rozrežeme na 4 rovnaké kúsky. Osolíme, okoreníme a z oboch strán krátko opečieme alebo ugrilujeme
- šalotku očistíme a narežeme na tenké rezance. . . .
-
Na rozohriaty gril položíme plátky melónu. Grilujeme asi 4 minúty – kým je melón ľahko pripečený, otočíme asi v polovici grilovania. Šalát rozdelíme na veľké servírovacie taniere, vo veľkej mise . . .