-
Najskôr sa budeme zaoberať obilninami. Medzi obilniny zaraďujeme pšenicu (špaldu), ovos, jačmeň, žito, proso, ryžu, kukuricu, ale aj pohánku, quinou a amarant, ktorý síce botanicky patrí do inej . . .
-
Trúbu predhrejeme na 170 stupňov. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. V hrnci rozpáľte polievkovú lyžicu olivového oleja a 1 až 2 minúty restujte mleté mäso. Pridajte mletú rascu, soľ a korenie a . . .
-
Očistíme si krevety, potom ich osmažíme do ružova na kokosovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, nadrobno nasekanú čili papričku a zalejeme šľahačkou. Necháme omáčku prevrieť. Keď začne . . .
-
Všetky suroviny na cesto premiešame metličkou v miske. Na rozpálený vaflovač rozotrieme cesto a pečieme podľa inštrukcii z návodu vaflovača. Ja som ich piekla 5 minút.
Pokým sa nám robia vafle, v . . .
-
Aby sme sa dopracovali k definícii glykemického indexu, mali by sme si vysvetliť iné súvisiace pojmy. Prvým z nich by bol krvný cukor /glukóza/ – je to takzvaný zásobník energie v tele. Telo na zmenu . . .
-
Pripravíme si cesto: 4 vajcia vyšľaháme s brezovým cukrom. Pridáme olej, sójové mlieko, kakao a špaldovú múku a kypriacim práškom. Cesto dobre premiešame. Roztrieme na vymastený, múkou vysypaný . . .
-
Cesnak a zázvor si postrúhame na kašičku, pridáme soľ, mletú papriku a olej. Rybu si očistíme od šupín, na povrchu ju pár krát priečne narežeme. Potrieme marinádou z vonku aj z vnútra. Necháme ju cez . . .
-
Najprv si vymastíme bábovkovú formu maslom a vysypeme strúhanými mandľami (kto môže múku tak múkou). Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Do bielkov dáme xylitol a vyšľaháme do tuha (poriadny sneh, . . .
-
Do mixéru dáme grécky jogurt, šťavu z dvoch limetiek, rascu, soľ, cesnak, mleté chilli papričky, korenie chipotle a omáčku Adobo a mixujeme 30 sekúnd až 1 minútu. Vložíme kuracie prsia do marinády a . . .
-
Dáme si na panvicu kokosový olej a na miernom ohni ho roztopíme. Pridáme kúsky morčacieho mäsa, posypeme ho soľou a korením a opražíme pekne dozlata. Pridáme jablká a varíme asi dve minútky, kým . . .