-
Probiotiká sú mikroorganizmy, ako sú baktérie alebo kvasinky, ktoré upevňujú zdravie. Sú k dispozícii ako doplnky výživy a nachádzajú sa v potravinách. Na prvý pohľad sa môže zdať divná myšlienka o . . .
-
Tekvicu umyjeme, zbavíme ju semienok, šupku ponecháme. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Tekvicu nakrájame na menšie kúsky a dáme ju na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie a necháme ju piecť . . .
-
Rozmarín:
Nie veľa ľudí vie, že rozmarín obsahuje karnosolovú kyselinu a karnozol, čo sú skvelé protizápalové látky. Tieto dve zlúčeniny blokujú COX-2, čo je enzým, ktorý spôsobuje v tele bolesť a . . .
-
Najskôr sa budeme zaoberať obilninami. Medzi obilniny zaraďujeme pšenicu (špaldu), ovos, jačmeň, žito, proso, ryžu, kukuricu, ale aj pohánku, quinou a amarant, ktorý síce botanicky patrí do inej . . .
-
Losos:
Losos je bohatý na vitamín D a omega - 3 mastné kyseliny, ktoré môžu pomáhať znížiť ochorenia srdca, rakoviny, kardiovaskulárne choroby, znižovať hladinu cholesterolu, vysoký . . .
-
Nastrúhajte cuketu do misky a pred preložením do druhej misky, z nej povytláčajte šťavu. Mätu a jarnú cibuľku nakrájajte na tenké kúsky a pridajte k cukete.
V miske vyšľahajte vajcia. Do misky s . . .
-
Do múky rozbijeme dve celé vajíčka, a dva žĺtky. Osolíme, pridáme olej, a vodu. Rukou vymiesime tuhé cesto. Pripravíme si plnku: Do misky si dáme žĺtok, riccottu, a nakrájanú šunku. Pridáme . . .
-
Avokádo očistíme, zbavíme kôstky, pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám nezhnedlo. Pridáme ostatné suroviny, dáme do mixéra, rozmixujeme a dochutíme soľou. . . .
-
Dajte dužinu z kokosového orecha, grapefruit a mango do odšťavovača a odšťavte. Do tejto šťavy potom nalejte kokosovú vodu z orecha. . . .
-
V malej panvici opražte nasekané mandle na stredne miernom ohni. Často miešajte až kým nebudú opražené dozlatista. Potom ich dajte ich dole z tepla. Umyte kapustu a nakrájate na dlhé tenké rezance. . . .