Šalát z manga, čučoriedok a quinoy s citrónovo bazalkovým dressingom
Ingrediencie:
- 1/2 šálky quinoy
- 1 šálka vody
- 1/2 šálky čerstvých čučoriedok
- 1/2 šálky na kocky nakrájané zrelé mango
- 1/2 šálky na kocky nakrájaná uhorka
- 1/2 PL sušených brusníc
- 1,5 PL extra panenského olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1/4 ČL citrónovej kôry
- 10 listov bazalky, jemne nasekané
- Soľ a korenie
Dajte quinou a vodu do panvice a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a zakryté duste asi 15 minút, alebo kým quinoa nie je uvarená. Zložte veko, pomiešajte quinou s vidličkou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Kým sa quinoa varí, pomiešajte v miske ovocie a nechajte v chlade pokiaľ nie je pripravený šalát na servírovanie. Zmiešajte dohromady všetky prísady na dressing, s výnimkou bazalky. Nechajte v chlade až do podávania. Bazalku nasekajte a pridajte do dressingu tesne pred podávaním. Ak ju pridáte skôr, tak sčernie. Pridajte polovicu dressingu na quinou a jemne premiešajte. Šalát zmiešajte dokopy tesne pred podávaním. Druhú polovicu dressingu podávame na boku.