-
Avokádo očistíme, zbavíme kôstky, pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám nezhnedlo. Pridáme ostatné suroviny, dáme do mixéra, rozmixujeme a dochutíme soľou. . . .
-
Odrežeme vrch paradajky a vnútro vydlabeme. Ak vám paradajka nestojí, môžete zo spodu trošku zrezať, ale len trošku aby ste nepoškodili dno. Na dno nasypte pol lyžičky talianskych byliniek, pridajte . . .
-
Červená šťava v surovom červenom mäse nie je krv
Červená šťava, ktorá sa často zhromažďuje v baleniach s červeným mäsom nie je krv. Väčšina krvi je odstránená už počas spracovania a všetka ostatná . . .
-
Do mixéru dáme grécky jogurt, šťavu z dvoch limetiek, rascu, soľ, cesnak, mleté chilli papričky, korenie chipotle a omáčku Adobo a mixujeme 30 sekúnd až 1 minútu. Vložíme kuracie prsia do marinády a . . .
-
Do múky rozbijeme dve celé vajíčka, a dva žĺtky. Osolíme, pridáme olej, a vodu. Rukou vymiesime tuhé cesto. Pripravíme si plnku: Do misky si dáme žĺtok, riccottu, a nakrájanú šunku. Pridáme . . .
-
Dajte hrach do vriacej vody o objeme dvoch šálok. Varte do mäkka, cca 3 minúty. Vysušte a nechajte vychladnúť. Potom ho rozmixujte. Pridajte zvyšné prísady, okrem olivového oleja a rozmixujte do . . .
-
Všetko dajte do mixéra a rozmixujte. Vzniknuté cesto smažte na teflónovej panvici, ktorú predom len ľahko potriete kokosovým alebo olivovým olejom. Môžete podávať s čučoriedkami, alebo avokádovou . . .
-
Krátky úvod do histórie cukru
Dlhé stáročia ľudia sladili jedlá len medom a prírodnými šťavami. Cukor vo výraznej miere prerazil až v 19. storočí. Vtedy prišli nové technológie, ktoré umožnili jeho . . .
-
Všetky ingrediencie dôkladne rozmixujte v mixéri. . . .
-
Najprv si roztopíme kokosový olej. Najlepšie nabrať do väčšej misky nabrať horúcu vodu a do nej ponoriť menšiu misku s kokosovým olejom. Nechať ho rozpustiť pokiaľ nebude olej tekutý. Takto si olej . . .